Grad

KAD ĆE IM SE STATI U KRAJ? U 14 godina 47 ‘napada’ vandala na Eko park Ombla u Mokošici!

KAD ĆE IM SE STATI U KRAJ? U 14 godina 47 'napada' vandala na Eko park Ombla u Mokošici!

Voditeljica Eko centra Zeleno Sunce i Eko Omblića Jadranka Šimunović još je jednom policiji i komunalnim službama Grada Dubrovnika uputila javni apel za zaustavljanje vandalizma u Eko parku u Mokošici.

Ovaj je park na meti vandala, kaže, punih 14 godina, a malo toga se poduzelo da se oakvo ponašanje spriječi. Vandalski je ispada, tvrdi, do danas bilo čak 47!

-Zaustavite više vandalizam u Eko parku Ombla u Mokošici! Već punih 14 godina ga uništavaju, lome, ruše, a da se vrlo malo poduzelo na zaustavljanju vandalizama kojih je do sada bilo 47! Vandalizmu u Eko parku Ombla u Mokošici nema kraja… – piše u apelu Šimunović.

-Kada smo prošlu nedjelju došli u par, zgrozili smo se… Veći dio parka je bio išaran kričavo narančasto-crvenim sprejem ponajviše oko drvenog stola, klupa, radnog velikog stola, kamene fontane! Išarali su i nekoliko stabala s porukama GP! Ni lijepo oslikani glavni zid Eko parka Ombla nisu poštedjeli, išarali su dječje crteže i eko poruke raznim grafitima i to pogrdnim i grafitima mržnje! Uz to su slomili dio krova drvenog mobila i dio naslona velike drvene klupe. Odmah smo pozvali Policijsku postaju Dubrovnik i požalili se kako je opet Eko park Ombla napadnut od vandala. Došli su odmah, ali što to vrijedi kada se od 2004. još ne zna tko to sustavno uništava Eko park Ombla u Mokošici. Tko su ti vandali? – pita se Šimunović.

Osim Eko parka Ombla na udaru vandala je i obližnje dječje igralište Maslačak.
-Tamo je sve rasklimano – od ljuljački do vlakića (vlakić je skroz iščupan iz postolja i vrlo je opasan!) Nedavno je Komunalna služba Grada (nisu nas uopće obavjestil o tome?) popravila tri ljuljačke da bi jedna nedavno pukla dok su mama i tata lagano ljuljali svog sina. Dječak je pao na tlo i rasjekao dva prstića koje su mu na Hitnoj morali šiti, a o tome se prije mjesec dana oglasila preko društvenih mreža i dječakova mama. Iz ovog se može iščitati kako su ljuljačke nestručno popravljene od strane Komunalnih službi Grada te da su vrlo opasne. Moglo nas se kontaktirati pa bismo dali savjete i preporuke tko ih može stručno i kvalitetno popraviti, a ne nabrzinu samo staviti ljuljačke i to sa starim zahrđalim vijcima! Nadamo se da će nakon ovog našeg otvorenog obraćanja odgovornim službama Eko park Ombla biti konačno kvalitetno i temeljitio popravljen i da će se staviti kamere i uvesti red. Isto tako se nadamo da će redovno patrolirati komunalni redari i policijski djelatnici Eko parkom Ombla, Chalistenic parkom (jer i on je dosta devastiran) i dječjim igralištem Maslačak u Novoj Mokošici pogotovo u večernjim satima, jer ovako se više ne može! Svih su nas ovdje u Mokošici umorili ovi brojni vandalizmi – ističe Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist