Grad

KACIGA GRAĐANIMA GRADA Smeće iznosite ujutro – od 5 do 9 sati!

KACIGA GRAĐANIMA GRADA Smeće iznosite ujutro - od 5 do 9 sati!

Direktor Čistoće Pero Kaciga još jednom je apelirao na stanovnike gradske jezgre te sve one koji obavljaju razne djelatnosti, da smeće iznose od 5 do 9 sati.

– Unutar zidina Zakon o komunalnom redu govori da se smeće iznosi od 5 do 9 sati. Naš kamion je iza Gospe do 9 sati i 15 minuta, koji iznosi smeće i nakon toga više se u Gradu ne bi smjelo iznijeti nijedna vrećica smeća. Da ne govorim o šutu. Nakon toga vremena u večernjim satima smeće se može iznijeti na Pile, Ploče ili na Bužu. Nažalost, odavno tražimo, apeliramo, molimo, a primjer nereda je Strossmayerova ulica gdje se tokom cijelog dana iznosi smeće na sramotu svih nas, a Čistoća malo toga tu može učiniti. Iz više razloga tokom dana u povijesnoj jezgri nema kontejnera. Jedan je vizualni izgled Grada, a drugi je razlog mogućnost požara, jer kontejneri su od plastike, lako izgore, a kamen koji je ispod nikad se ne može vratiti u prvobitno stanje – naglasio je Kaciga dodavši kako je novim zakonom Čistoća nabavila 300 novih kontejnera za staklo, plastiku, papir od 1100 litara i 300 kontejnera za staklo, plastiku i papir od 240 litara.
– Nabavili smo i 100 kompostera koje dijelimo građanima koji imaju vrtove i koji ih imaju gdje staviti. Tako će se smanjiti količina bio-otpada po kontejnerima. U jutarnjim satima u povijesnoj jezgri, kako stavljamo kante za komunalni otpad, stavljat ćemo i kante za razdvojeni otpad. Apeliramo na građane da se pridržavaju reda jer Čistoća ne može sve sama – zaključio je Kaciga.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist