Crna kronika

JUTRO POSLIJE Vatrena buktinja kod Metkovića opožarila površinu od 10 hektara

JUTRO POSLIJE Vatrena buktinja kod Metkovića opožarila površinu od 10 hektara

Vatrogasci su u posljednja 24 sata, prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta, zabilježili gotovo 250 intervencija. Većinom se radilo na uklanjanju posljedica nevremena, a u večernjim satima izbilo je nekoliko požara na priobalju koji su brzo stavljeni pod kontrolu. Najviše je pak intervencija bilo na području Grada Zagreba, njih čak 83.

Nije bilo mira za vatrogasce ni na području Dubrovačko-neretvanske županije. JVP Metković je u 19:10 zaprimio dojavu o požaru otvorenog prostora na području Metkovića. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i trstika, a u gašenju požara sudjelovalo je ukupno 24 vatrogasaca sa 7 vatrogasnih vozila iz JVP Metković i DVD-a Metković. „U nijednom trenutku požara, kuće i stanovništvo nisu bili ugroženi. Požar smo stavili pod nadzor oko 2,00 sata ujutro“, rekao je zapovjednik JVP-a Metković Jure Pilj i dodao kako opožarena površina iznosi oko 10 ha.

Ukupan broj intervencija će sigurno premašiti brojku od 250, jer informacije još uvijek pristižu u Vatrogasno operativno središte. Ipak, valja naglasiti kako se situacija u cijeloj Hrvatskoj postupno normalizira.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist