Natrag
26.5.2018 17:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jurišić pušten, Šačić još u pritvoru

29.5.2012 @ 11:51 Baldo Marunčić Crna kronika

Podijelite:

Vlasniku splitske modne agencije “Kristina” Ivici Jurišiću ukinut je istražni zatvor nakon što je na ponovnom ispitivanju na odvjetništvu priznao podvođenje mladih djevojaka za seks, piše Slobodna Dalmacija.

U nastavku postupka Jurišić će se braniti sa slobode, njegov iskaz je snimljen, a u istražnom zatvoru je proveo ukupno deset dana. Izlazak iz ćelije je zasluga njegova odvjetnika Srđana Granića koji je dogovorio novo ispitivanje.

– Istina je da je nad mojim klijentom ukinut istražni zatvor, međutim zbog tajnosti postupka ne mogu vam govoriti o detaljima. Sve naše argumente iznijet ćemo u nastavku postupka – kazao je odvjetnik Granić.

Nad Jurišićem je odmah nakon privođenja određen pritvor od 48 sati jer na prvom ispitivanju pred tužiteljem nije priznao kaznena djela za koja ga sumnjiče.

Kako bi se izbjegao utjecaj na svjedoke u nastavku istrage, Državno odvjetništvo je zatražilo određivanje istražnog pritvora dok se svi saslušaju. Zahtjev je odobren, međutim ubrzo nakon toga odvjetnik Granić zatražio je ponovno ispitivanje klijenta.

Zbog tehničkih nemogućnosti ispitivanje nije moglo biti obavljeno ranije te je Jurišić ponovno dao izjavu u ponedjeljak. Nakon toga automatski je zatraženo njegovo puštanje na slobodu.

Jurišića se sumnjiči za organiziranje prostitucije na splitskom, dubrovačkom i zagrebačkom području od ljeta 2010. do svibnja ove godine. Kao osoba koja mu je jednom prigodom pomogla u povezivanju stranog gosta s jednom od djevojaka osumnjičen je Mario Šačić (43), član dubrovačkog Gradskog odbora HDZ-a.

Mario Šačić također je u istražnom zatvoru. Uhićenju su prethodile višemjesečne tajne mjere nadzora tijekom kojih je prikupljen opsežan dokazni materijal.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana