Sport

Juniori Juga prvaci Hrvatske!

Juniori Juga prvaci Hrvatske!

Juniori VK Jug Croatia prvaci su Hrvatske!

U trećem kolu finalnog turnira, koji se igrao u Dubrovniku, pobijedili su zagrebačku Mladost rezultatom 6:5 (1:4, 1:0, 1:0, 3:1) i tako su s devet osvojenih bodova zasluženo osvojili naslov prvaka. Drugo mjesto pripalo je Mladosti, treći je Mornar dok je na četvrtom mjestu Primorje.

Jugaši su loše ušli u takmicu, nakon samo pet minuta igre bilu su u zaostatku 1:4 i prvo mjesto se činilo jako daleko. Već u drugoj četvrtini obrana na čelu s odličnim Antonijom Vukojevićem je proradila, napad je i dalje ‘štekao’, samo jedan pogodak kapetana Filipa Kržića pa se na odmor otišlo s vodstvom Mladosti 2:4.

Treća je četvrtina bila kopija druge, obrana bez greške, a ponovo Kržić svojim trećim pogotkom smanjuje na samo gol zaostatka 3:4.

Na samom početkom posljednje dionice, Kristijan Čulina iz peterca poravnava rezultat, a malo zatim, Nikola Šimunović pogađa za 5:4. Nakon dvadeset minuta ‘posta’, Mladost ipak zabija pogodak za poravnanje, 5:5. Pogodak za pobjedu Juga postigao je Čulina 1,51 minutu prije kraja utakmice.

Jugov kapetan Filip Kržić, odlukom je trenera proglašen najboljim igračem završnog turnira. Najbolji vratar također je Jugaš Antonio Vukojević dok je najbolji strijelac Goran Solje iz Mornara s 11 postignutih golova.

Prvaci Hrvatske su:
Antonio Vukojević, Dorian Raguž, Boris Ivaniš, Leo Cukrov, Filip Kržić, Kristijan Čulina, Antonio Gavranić, Nikola Šimunović, Nikša Marković, Đivo Bobić, Marko Žuvela, Ivan Vukojević, Ivan Jurišić, Luka Stahor, Ivan Špetić i Đino Franić. Trener je Veselin Đuho, pomoćni trener Maro Balić.

Izvor: jug.hr

Pročitajte još

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist