Politika

Julijana Antić Brautović nova ravnateljica Dubrovačkih muzeja, Ani Kuzman novi mandat u Prirodoslovnom

Julijana Antić Brautović nova ravnateljica Dubrovačkih muzeja, Ani Kuzman novi mandat u Prirodoslovnom

Julijana Antić Brautović nova je ravnateljica Dubrovačkih muzeja. Odlučili su tako gradski vijećnici na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja. Upravno vijeće Muzeja je, naime, nakon provedenog natječaja dalo prednost kandidatkinji Julijani Antić Brautović u odnosu na kandidatkinju Marinu Filipović dok je Kulturno vijeće bilo podijeljeno. Jedan glas išao je Antić Brautović, jedan glas Filipović, dok je treći član bio suzdržan. Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća jednoglasno je pak podržao Antić Brautović. Predsjednik ovog odbora Marko Potrebica rekao je da je njen program, program za ulazak Muzeja u 21. stoljeće, a posebno je naglasio kako niti jedna kandidatkinja nije članica HDZ-a.

-Nije važno kakve je boje mačka, važno je da lovi miševe – rekao je Potrebica dodavši kako su se tim vodili i kod izbora Ane Kuzman ravnateljicom Prirodosolovnog muzeja, iako je za prvi mandat izabrana u prethodnom mandatu.

Inače, prethodno su vijećnici razriješili dužnosti dosadašnju ravnateljicu Pavicu Vilać, na osobni zahtjev i to zbog odlaska u mirovinu. Pavica Vilać iz Muzeja odlazi 31. prosinca.

Tatjana Šimac Bonačić rekla je kako je Pavica Vilać ostavila trag u Muzejima te da joj se trebaju svi zahvaliti.

-Vjerujem da će nova ravnateljica nastaviti jednakim intenzitetom, a očekujemo i prilagođavanje nekim novim trendovima – rekao je gradonačelnik Mato Franković. I on je istaknuo kako je riječ o osobama koje ne dolaze iz političkih krugova.

-Dolazi osoba iz redova postojećih zaposlenika, a i druga je kandidatkinja iz ustanove tako da imamo osobe koje su se spremne prihvatiti izazova – rekao je dalje zahvalivši se dosadašnjoj ravnateljici Vilać.

-Naravno da ću podržati izbor nove ravnateljice. Jedan od tih razloga nije taj što je ona moja dobra prijateljica. Bio sam uvjeren da će napraviti dobar program. Dobivate jako inteligentnu, vještu i upornu osobu koja će moći ispuniti sve ono što je napisal u programu – rekao je vijećnik Ivan Jelčić.

Nova ravnateljica izabrana je uz jedan suzdržan glas.

Ana Kuzman jednoglasno je imenovana na novi mandat na čelu Prirodoslovnog muzeja. Bila je, naime, jedina kandidatkinja na raspisanom natječaju.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist