Natrag
19.11.2018 08:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Juha od mrkve i đumbira

12.9.2012 @ 11:13 Dulist Simfonija okusa

Podijelite:

Dragi moji čitatelji, kako danas pripremam novu juhu kao posebnu ponudu restorana Mozart, tako sam odlučio i Vama napisati nešto o juhi od mrkve i đumbira. Kako su mrkva i đumbir zdrave namirnice to ćete sad otkriti.

Mrkva
Kao što znate mrkva je značajan izvor beta karotena koji nam je potreban za savršen vid.
Njezina djelotvornost nam čisti organizam od nakupljenih otrova i usporava starenje te daje blistav sjaj koži.
 
Đumbir
Sav iskrivljen i grbav, ali pun života, taj čudesni korijen raspiruje slasti i strasti. Način njegove upotrebe u jelima ovisi o vašim željama, a doista ga se može uskladiti sa svačijim ukusom.

Đumbir čisti organizam od toksina, osvježava seksualni život i vraća vitalnost. Ljekovitost đumbira pozitivno djeluje na pluća, smanjuje kolesterol te se preporuča kod problema s astmom i bronhitisom. Mnogobrojna su ljekovita djelovanja đumbira te ih je teško ovdje sve navesti. Ali vjerujte, đumbir je uistinu čudesna biljka.
 
Juha od mrkve i đumbira
 
Potrebne namirnice za 4 osobe:
450g mrkve
svježi đumbir veličine 2-3 cm (oguljen i nariban)
1 luk
2 žlice maslinovog ulja
1 češnjak- nasjeckan
1l goveđe juhe
sol, papar
1 žlica limunovog soka
 
Zagrijte lonac, dodajte maslinovo ulje, izdinstajte češnjak, đumbir, mrkvu i luk. Neka se dinsta oko 3-4 min. Nakon toga dodajte litru goveđe juhe i kuhajte na laganoj vatri 45 min.
Lonac uklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. Sa štapnim mikserom miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Potom začinite solju, paprom i limunovim sokom. Poslužite toplu juhu s komadićima zapečenog kruha.
 
Dobar Vam tek!

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana