Sport

Jugaški recept: Stisnuti zube i pobijediti!

Jugaški recept: Stisnuti zube i pobijediti!

Uprava Vaterpolskog kluba Jug na današnjoj je konferenciji za medije najavila dva meča, kako su ih nazvali 'utakmice istine', protiv Crvene Zvezde u Ligi prvaka u srijedu, 27. veljače te protiv Primorja EB  u Jadranskoj ligi u nedjelju, 3. ožujka.

Predsjednik kluba Ivan Pavličević uvodno je rekao kako Jugaši ulaze u razdoblje utakmica u kojima će se vidjeti jesu li se uspjeli pripremiti na pravi način kako bi se postigli zacrtani ciljevi.

– Moram reći kako sam nezadovoljan izvedbom u Zagrebu protiv Mladosti, ali taj dojam je popravljen protiv hercegnovskog Jadrana. Sve je to dobar motiv za Zvezdu i Primorje. Utakmica sa Crvenom Zvezdom možda se čini kao utakmica za prestiž, ali u njoj moramo pokazati snagu i reći tko je tko u vaterpolu. S Primorjem će pak biti utakmica koja će osim prestiža biti i rezultatski vrijedna. Pozivam i publiku na ove dvije utakmice, jer su upravo Zvezda i Primorje utakmice istine ne samo za igrače i upravu, već i publiku – izjavio je Pavličević.

Trener Veselin Đuho dvije utakmice najavio je riječima:
– Utakmice će biti izuzetno teške, i dok protiv Zvezde je još moguć kiks, ako protiv Primorja odigramo neodlučeno ili izgubimo, onda nećemo moći računati na prvo mjesto pred doigravanje. Momčad je dobro radila, što se pokazalo i u pripremnim utakmicama s mađarskim Vasasom. Fizički smo pripremljeni, a u dane do utakmice još ćemo poraditi na psihološkoj spremi, analizi video snimki naših protivnika – kazao je Đuho, dodavši kako će se još pokušati popraviti igra s igračem više. Ako se svi ti preduvjeti ispune, dvije pobjede su izgledne.

– Protiv Zvezde bitno je zaustaviti Prlainovića i Pjetlovića te nikako razbraniti Šefika. Primorje je momčad koja nas dobro zna, posebno vratar Vićan. Ipak, ne sumnjam da ćemo ih pobijediti uz pun gruški bazen i igru potrebnu na toj na razini – izjavio je Đuho.

Kapetan Juga Nikša Dobud posebno je istaknuo imena u jakoj momčadi Crvene Zvezde. Izdvojio je Pjetlovića, Prlainovića, Rađena te vratara Šefika.

– Igraju odličnu obranu i nemojmo se zavaravati da ćemo ih sad lako dobiti nakon pobjede u Beogradu. Oni su tad bili neuigrani, skupili su se 15 dana ranije. Svakako da bi nas loš rezultat poljuljao prije Primorja. Uz pravo napaljenje i domaću publiku na domaćem bazenu siguran sam u pobjedu – kazao je Dobud.

– Nakon poraza u finalu Kupa u Zagrebu rekao sam da je Primorje bolja momčad i to je tada bila istina. Ja se ipak najviše uzdam u nas, kako bismo pred našom publikom stisnuli zube i pobijedili  – zaključio je Dobud.

Sportski direktor Ognjen Kržić istaknuo je kako je klubu prije svega potrebna podrška s tribina.
– U uzavreloj atmosferi gruškog bazena možemo pobjediti svakoga. Obje utakmice imaju oznaku većeg rizika. Već smo se sastali s MUP-om, a još ćemo pojačati i osiguranje. Ipak, treba reći kako je dubrovačka publika dosad pokazala dozu kulture  – dodao je Kržić.

Ulaznice za ove dvije utakmice prodavaju se za 30 kuna, a u paketu 50 kuna. Obje utakmice prenosit će HRT2.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist