Natrag
21.2.2019 04:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jugašima 13 medalja u Splitu

8.7.2013 @ 15:35 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

U subotu i nedjelju, 6. i 7. srpnja na bazenu ŠC Poljud održao se drugi dio Regionalnog Prvenstva Hrvatske – Regije 1, na kojem su plivači PK Jug osvojili četiri zlata, pet srebrnih i četiri brončane medalje.

Najuspješnija Jugašica bila je Slovenka Tanja Šmid, osvojivši dva zlata, na 1500 slobodno i 100 leptir, oba u općoj kategoriji. Zlatni je bio i Ivan Bilić na 100 prsno u općoj kategoriji, kao i Vicenca Violić na 200 leđno u kategoriji mlađih juniorki.

Vicenca Violić okitila se i srebrom na 50 leđno u kategoriji mlađih juniorki, Frane Miloslavić osvojila je srebro na 400 slobodno u kategoriji kadetkinja, a srebro su iz Splita ponijeli i članovi triju štafeta: ženska kadetska na 4×50 slobodno (Marija Majić, Frane Miloslavić, Paula Garbin i Ana Lučić), ženska kadetska na 4×50 mješovito (Paula Garbin, Frane Miloslavić, Adriana Marinović i Ana Lučić) te ženska kadetska na 4×100 slobodno (Adriana Marinović, Frane Miloslavić, Paula Garbin i Ana Lučić).

Frane Miloslavić osvojila je i dvije bronce, na 100 prsno u kategoriji kadetkinja i 40 slobodno u kategoriji mlađih juniorki. Broncom se okitila i Vicenca Violić na 200 leđno u kategoriji juniorki te Mihael Vidojević u kategoriji mlađih juniora.

Ukupni pobjednici po dobnim kategorijama (na temelju zbroja najvrjednije discipline iz svakog od održanih šest dijelova) su Tanja Šmid s ukupnim prvim mjestom u kategoriji seniorki i mlađih seniorki, Ivan Bilić s drugim mjestom u kategoriji seniora i mlađih seniora te Mihael Vidojević s trećim mjestom u kategoriji mlađih juniora.

Uz plivačice i plivače u Splitu su bili treneri Borut Petrič i Joško Turk. Slijedi najvažnije natjecanje ljetnog dijela sezone za kadete i starije, Državno prvenstvo za dobne kategorije u Zagrebu od 20. do 24. srpnja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana