Sport

Jugašicama i jugašima devet medalja

Jugašicama i jugašima devet medalja

Još jedan uspjeh Plivačkog kluba Jug. Na regionalnom prvenstvu Hrvatske za početnike u Splitu osvojeno je devet medalja i to dva zlata, tri srebra i četiri bronce.

Najbolja u Dalmaciji je Nikol Đuho na 25 metara leptir, a zlatna je i štafeta 4×50 metara slobodno u sastavu Katarina Nenadić, Katarina Matović, Nikol Đuho i Ivana Maleš.
Ivana Maleš se može pohvaliti i s tri druga mjesta. Mlada jugašica je srebrena na 25 metara leđno, 25 metara leptir i 100 metara mješovito.
Brončani su Katarina Nenadić (25 metara prsno), Katarina Matović (25 metara leptir), Lovro Borovina (25 metara leptir) i muška štafeta na 4×50 metara slobodno u sastavu Mario Šurković, Maro Ristić, Lovro Borovina i Luka Zvono.

-Ne trebamo brinuti za budućnost dubrovačkog plivanja. I ovo natjecanje u Splitu je pokazalo da imamo mlade plivačice i plivače s najboljom tehnikom plivanja u Dalmaciji. To danas možda nije toliko očito na rezultatu, ali vrlo brzo će doći i do toga. Prvi dio sezone je zaključen na odličan način. Baš smo zadovoljni – naglasio je Borut Petrič.

Potvrda riječi glavnog trenera u klubu svakako su uspjesi na prvenstvu Hrvatske u Rijeci za sve dobne kategorije, ali i brojne medalje na Regionalnom prvenstvu za mlađe kadetkinje i kadete, sad i devet odlčja na prvenstvu Dalmacije za najmlađe.
-Istina, zato bih još jednom pozvao sve roditelje da bez straha pošalju svoju djecu na plivanje. Fali nam plivačica za još jedan korak naprijed – dodaje Petrič koji je još spomenuo kako prvu i drugu momčad Plivačkog kluba Jug za 14 dana očekuje nastup na jakom međunarodnom turniru u Banja Luci.

Plivački klub Jug su u Splitu predstavljali: Marko Baletin, Matej Ban, Ivan Begić, Antonio Benussi, Lukša Čagalj, Bruno Đuho, Tea Ivanišević, Antun Kljunak, Patrik Kolak, Dominik Lončarić, Ivan Majčica, Davor Paviša, Vlaho Pavlić, Leon Zekić, Nikol Đuho, Lauren Baletić, Andrija Bandur, Nikola Baraba, Lovro Borovina, Leonarda Butigan, Lara Čustović, Kristian Điković, Iris Filippi, Fran Garvan, Anton Glanz, Leo Gojan, Kristina Hanzier, Ivan Jurišić, Luka Kordić, Petar Kuzman, Antonia Ljuban, Nedjeljko Ljuban, Leo Ljubenko, Katarina Matović, Noa Miletić, Roko Mucić, Katarina Nenadić, Maro Ristić, Rafaela Škrabo, Mario Šurković, Maroje Zec, Luka Zvono i Ivana Maleš pod vodstvom trenerica Made Popović Kitin i Gordane Kostić.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr