Sport

JUGAŠI U POHODU NA GENOVU ‘Za uspjeh nam treba vrhunska izvedba na svakoj poziciji’

JUGAŠI U POHODU NA GENOVU 'Za uspjeh nam treba vrhunska izvedba na svakoj poziciji'

Na kraju uspješne, ali i iscrpljujuće sezone s puno, čak i previše utakmica, ostalo nam je još tjedan dana natjecanja. Najtežih, ali i najslađih. Nadam se da imamo dovoljno snage postići najbolju formu i biti konkurentni na turniru. Idemo spremni na turnir – izjavio je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak na konferenciji za medije u utorak uoči puta u Genovu na Final 8 završni turnir LEN Lige prvaka.

Jugaše u četvrtfinalu u četvrtak u 19 sati očekuje meč s braniteljem titule prvaka Europe Szolnokom.
-Nije se lako postaviti protiv momčadi koje su pokrivene na svim mjestima. Teško je reći na što najviše paziti. Andrija Prlainović im donosi kvalitetu više i mijenja ritam momčadi, a ove godine tu ulogu preuzima Aaron Younger – ocijenio je Kobešćak.

Jugo strateg smatra kako se sedam momčadi ima pravo nadati trofeju.
-Momčad s najvećom širinom imat će najviše šansi u novom formatu natjecanja, a to su trenutno Pro Recco, Szolnok i Olympiakos. A ne treba otpisati ni Barcelonetu, Eger i nas. Osim Recca i Olympiakosa, većina momčadi je kroz sezonu imala veće ili manje oscilacije. Znali smo da će biti problema, odnosno da nećemo imati tečnost koju smo imali protekle dvije sezone. Napustilo nas je nekoliko nositelja igre, a kroz sezonu smo se gradili. Zadovoljan sam što smo u drugom dijelu sezone igrali bolje. Sad se nadam da najbolje možemo igrati u Genovi. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno. Da bismo bili konkurentni treba nam vrhunska izvedba na svakoj poziciji. To smo rijetko imali ove sezone – istaknuo je Kobešćak.

-Nije dobro za naš mentalitet da budemo ‘outsider’. Moramo biti napeti i željni izazova, što i jesmo. A realan sam u procjeni da nismo glavni favorit – dodao je Kobešćak.

-Ispunili smo sve ciljeve koje je klub pred nas stavio prije početka sezone. Ovaj turnir, najveći ove sezone, nam je nagrada, kako bismo i sebi i svima ostalima pokazali koliko možemo protiv u ovom trenutku najboljih europskih momčadi. Potpuno smo koncentrirani na tu prvu utakmicu Final 8 turnira. Ako odigramo najbolje što trenutno možemo, onda ćemo se moći s njima nositi. Za pobijediti Szolnok trebat će nam najbolja utakmica sezone. To je izuzetna momčad koja cilja na obranu naslova, prepuna reprezentativaca, i većina igrača iz lanjske momčadi je tu – riječi su kapetana Juga CO Marka Bijača

-Pokazat ćemo u Genovi da smo maksimalno pripremljeni jer imamo kvalitetu pa očekujem igru na vrhuncu mogućnosti. U tom se slučaju imamo pravo nadati velikom rezultatu, koji se možda trenutno od nas ne očekuje – nadovezao se na kapetana igrač Juga CO Loren Fatović.

Kao najveće prijetnje Bijač je istaknuo Prlainovića, Youngera i mladog Zalankyja, a Fatović vratara Viktora Nagya, ‘luđaka na golu koji skače kad na startu uhvati 2-3 obrane’.
-Nastojat ćemo da tako ne bude. Nećemo ići s olakim šutevima kako ga ne bismo digli. Od početka ćemo ući u naš ritam i pokušat ga probiti kojim šutem, kako on ne bi puno skakao, već kako bismo mi skakali prema njemu – zaključio je Fatović.

Sastav Jug Croatia osiguranja na Final 8 završnom turniru je: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Xavi Garcia, Marko Ivanković, Viktor Rašović, Vincenzo Renzuto, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Luka Lozina, Toni Jarak i Kristijan Čulina.

Četvrtfinalna utakmica Final 8 završnog turnira LEN Lige prvaka Jug CO – Szolnok igra se u Genovi u četvrtak 7. lipnja u 19 sati.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr