Sport

Jugaši spremni za europski okršaj u Gružu

Jugaši spremni za europski okršaj u Gružu

Vaterpolska natjecateljska sezona dubrovačkog Juga ulazi u samu završnicu. Prvi ispit nakon kojega nema popravka vaterpoliste Juga očekuje u subotu, 15. ožujka 2014 u 16 sati kada u Gružu u utakmici 7. kola LEN Lige prvaka dočekuju Barcelonetu.

– Svi znamo što se o momčadi Juga govorilo prije početka sezone. Činjenica je da nismo favoriti niti u jednom natjecanju, ali baš zato bi bilo posebno ući u sva finala i pokušati osvojiti koji trofej. Kada je Liga prvaka u pitanju, četiri kola prije kraja odlučujemo sami o svojoj sudbini. Pozivam sve navijače da nas podrže jer nam treba pozitivne energije, a nju dobivamo od gledatelja. Gdje god igramo osjećamo se odlično upravo zahvaljujući našim navijačima. Ova sezona je jedna lijepa priča i neka potraje! – izjavio je predsjednik Juga Lukša Jakobušić.

Prema riječima trenera Veselina Đuha Barceloneta, sljedeći suparnik Juga, najugodnije je iznenađenje Lige prvaka:

– Vratio im se i Perrone i sada su još jači. Igraju brzo i atraktivno. Mi smo prošli kroz neugodno razdoblje, ali smo jako naporno radili i dat ćemo sve od sebe svjesni kako nas samo pobjeda zadržava na putu ka završnici Lige prvaka. Bušlje je počeo s treninzima, neće biti maksimalno spreman, ali očekujem da će nam pomoći u obrambenim zadacima.

Kapetan Nikša Dobud i vratar Marko Bijač slažu se kako sadašnji Jug do pobjeda protiv ovako kvalitetnih momčadi može samo ako svi igrači daju svoj maksimum, a ponajprije zahvaljujući punim tribinama koje ih nose do pobjede.

– Nadam se da ćemo se konačno riješiti zdravstvenih problema i da je teško razdoblje u kojem je dio momčadi igrao pod blokadama iza nas. Ono što sigurno mogu obećati jest borbenost. Ginut ćemo za svaku loptu, a publika nam je u ovom trenutku najpotrebnija – izjavio je kapetan Dobud, a njegove je riječi potvrdio i Marko Bijač: “Znamo koliko nam znači ova utakmica i nadamo se da ćemo uz podršku publike doći do tri boda.“

Jug CO će i za ovu prigodu osigurati dodatni program izvan plivališta. Od 15 h glazbu će puštati DJ Ivan, što je nastavak suradnje s Culture clubom Revelin, u poluvremenu će Jugovu himnu izvesti brass sekcija Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a zahvaljujući tvrtki Plava kava d.o.o osigurana je i nagradna igra.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u caffe barovima PRIMO i Fortuna te sat vremena prije početka utakmice na blagajni bazena. U suradnji s Gradom Dubrovnikom, vlasnici građanskog pokaza JP Libertas ulaznicu plaćaju 10 kuna.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist