Sport

Jugaši poveli u finalu doigravanja Prvenstva Hrvatske!

Jugaši poveli u finalu doigravanja Prvenstva Hrvatske!

Jugaši su ove srijede na bazenu uz Savu poveli s 1:0 u finalu doigravanja Prvenstva Hrvatske. Dominantna igra momčadi VK Jug CO dovela je do uvjerljive pobjede od šest golova razlike s rezultatom 10:4 (2:1, 4:1, 1:1, 3:1).

Jug je poveo utakmicu pogotkom Lorena Fatovića iz peterca, a prva četvrtina završila je s golom prednosti. U drugoj četvrtini Jug je učvrstio svoju poziciju s četiri gola razlike i rezultatom 6:2. Po jedan gol dale su obje momčadi u trećoj četvrtini te se u završnicu utakmice krenulo sa 7:3, da bi Jug na kraju, u završnici došao na šest golova razlike i odnio pobjedu s 10:4.

Najbolji strijelac Juga bio je Fatović s tri pogotka, kapetan Garcia imao je dva, a po jedan Joković, Lozina, Benić Papanastasiou i Tomasović. Sjajni Popadić imao je 14 obrana.

Iduća utakmica igra se u subotu 11. svibnja u 16.30 na bazenu u Gružu gdje Jug ima prednost domaćeg terena. Inače, Jugaši s 14 osvojenih naslova prvaka predvode listu najboljih, Mladost je deset puta podizala pokal, Primorje dvaput dok je POŠK slavio jedan put.

Ovo je petnaesto finale Prvenstva Hrvatske u kojemu igraju Jug i Mladost. Osam puta bolji je bio Jug dok je Mladost slavila šest puta. Od sezone 2002./03. kada se finalna serija igra na tri dobivene utakmice ova dva kluba igrala su devet puta. Čak pet puta prvak se rješavao tek u petoj utakmici, dva puta su se igrale četvrte dok se dva puta pobjednik riješio u samo tri utakmice. Jug je sedam puta izašao kao pobjednik dok je Mladost slavila dva puta (posljednji put 2008.).

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr