Sport

JUGAŠI POTOPILI MLADOSTAŠE Maro Joković najefikasniji igrač

JUGAŠI POTOPILI MLADOSTAŠE Maro Joković najefikasniji igrač

U devetom kolu vaterpolske Lige prvaka, u hrvatskom okršaju igranom u Zagrebu, Jug je potvrdio status favorita te je svladao Mladost 11:5 (2:2, 1:0, 4:1, 4:2)

Mladost i Jug susreli su se šesti puta ove sezone, a Dubrovčani su potvrdili da su znatno kvalitetnija momčad te su se s novim bodovima učvrstili na prvoj poziciji skupine B Lige prvaka, piše Tportal.

‘Žapci’ su se dobro držali prvu četvrtinu (2:2) iako su oni lovili zaostatak. Nakon druge dionice i dalje ništa nije izgledalo izgubljeno, jer su gosti na odmor otišli s prednošću od tek 3:2.

No u trećoj četvrtini utakmica je prelomljena, napad Mladosti nije imao rješenja protiv čvrte obrane Juga i razlika je samo rasla sve do 7:3 za Dubrovčane.

U posljednjih osam minuta gosti su nastavili u ritmu kojeg domaćin nije mogao pratiti, imali su i ogromnih 9:3. Na kraju je završilo 11:5 za hrvatskog prvaka.

Maro Joković je s tri gola bio najefikasniji kod Juga CO, po dva su dodali Marko Žuvela i Alexandros Papanastasiou, dok je Cosmin Radu bio jedini dvostruki strijelac kod Mladosti.

Nakon devet kola Jug CO je uvjerljivo vodeći na ljestvici sa 25 bodova i ne može mu pobjeći završni turnir Final Eight, šest ima više od drugog BPM Sport Managementa, a 10 više od Olympiacosa i Szolnkoija koji dijele treće mjesto. Mladost je peta s osam bodova, a slijede Spandau 04 sa sedam te splitski Jadran i Hannover sa po šest bodova.

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist