Sport

Jug tukao Galatasaray 12:5

Jug tukao Galatasaray 12:5

Vaterpolisti dubrovačkog Juga pobijedili su turski Galatasaray u Istanbulu s 12:5 u prvoj utakmici četvrfinala europske Lige prvaka.

Jugaši su u svakoj četvrtini ostvarivali prednost. Na kraju prve četvrtine bilo je 3:2, na poluvremenu 6:3, a na kraju treće četvrtine 9:4.

Trener Galatasaraya Petar Kovačević na kraju utakmice kazao je kako je njegov tim cijelo vrijeme imao problema.
– Jug je momčad koja je fizički vrlo jaka i imali smo problem doći bliže golu. Na početku, u prvoj i dijelom druge četvrtine, pokušali smo kontrolirati obranu, ali su oni radili kvalitetne izmjene, a mi nismo. Kad je Jug nastavio istim ritnom, mi to nismo mogli pratiti – objasnio je Kovačević.

– Jug je ozbiljan tim i možemo točno vidjeti što nam treba za budućnost, kakve promjene i treninzi. Zadovoljan sam ovom sezonom, bila je naša premijerna u Ligi prvaka. Mislim da smo bili iznenađenje natjecanja – kazao je Kovačević.

– Imamo kvalitetu, ali u budućnosti moramo vidjeti kakvi su nam ciljevi i koliko smo daleko do njih. Mislim da je bolje imati kontrolu i ići korak po korak. Ne smijemo se ljutiti na igrače, dali su maksimum cijelu sezonu, kao i večeras. Neki su igrali cijelu utakmicu, što je na ovoj razini jako teško – zaključio je Kovačević.

Uzvrat u Gružu igra se u srijedu, 1. svibnja.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist