Sport

Jug svladao Mladost, u finalu s Primorjem

Jug svladao Mladost, u finalu s Primorjem

Vaterpolisti dubrovačkog Juga plasirali su se u finale završnog turnira Triglav Jadranske lige nakon što su u polufinalnom susretu svladali Mladost s 13:4, po četvrtinama 4:3, 4:0, 4:0 i 1:1.

Mladost je dosta dobro izgledala u prvoj četvrtini i golovima Duje Živkovića te Gagulića držala priključan na 4:3. Međutim, sve nakon toga bio je Jug. Momci trenera Veselina Đuha do kraja utakmice su uspjeli postići 9 pogodaka, a primiti samo jedan.

Za Jug u polufinalu su pogađali Dobud, Ivović, Bušlje i Bošković po dva te Azevedo, Joković, Pavlović, Macan i Marković po jedan zgoditak. U redovima zagrebačke momčadi triput je precizan bio Duje Živković, a jednom mladi Gagulić. Vrijedi istaknuti i dobru realizaciju igrača više kod Juga (8/10).

Očekivano, protivnik Jugu u finalu će biti riječko Primorje EB, koje je pobjedilo Budvu M:tel s 12:6, po četvrtinama 1:1, 5:1, 4:2 i 2:2. Za Primorje su tri gola dali Krapić i Denes Varga, po dva si dodali Garcia i Obradović, a po jedan Sukno i Šetka. Za Budvu su po dva gola dali Ivančević i Radunović, a po jedan Vukčević i Crousillat. Vratari Primorja zaustavili su 11 udaraca (Vićan 10, Križanec 1), a sjajan je bio vratar Budve Lazović s 15 obrana.

Finale između Juga i Primorja na rasporedu je sutra, u nedjelju u 17.15 sati uz prijenos na HRT2.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist