Sport

JUG SAZNAO PROTIVNIKE ZA LIGU PRVAKA Skupina nije laka, ali izbjegnut je domaćin

JUG SAZNAO PROTIVNIKE ZA LIGU PRVAKA Skupina nije laka, ali izbjegnut je domaćin

Na ždrijebu LEN lige prvaka i LEN Eurokupa koji se u utorak navečer održao u Dubrovniku, VK Jug CO upao je u skupinu ”B”, a protivnici će mu biti Barceloneta, Partizan i Pro Recco kao i dva kvalifikanta koja će se znati tek nakon završetka trećeg kruga kvalifikacija početkom studenog.
Jugaši su tako izbjegli domaćina Szolnoki u skupini ”A” u kojoj se još natječu Spandau 04, Olympiakos, Olympic Nice kao i pobjednici kvalifikacijskih utakmica pod šifrom ”D” i ”B”.
U Final Six prolaze tri najbolje momčadi iz skupine ”B”, a iz skupine ”A”, domaćin te još dvije najuspješnije momčadi.
Predsjednik Uprave VK Jug, Lukša Jakobušić rekao je nakon ždrijeba kako je skupina u kojoj se nalazi Jug dosta jaka, no kako je Jugašima mjesto u Final Six-u.
– Izbjegli smo Szolnok koji je domaćin, a s ovom ekipom, na ovom nivou ne možemo reći da nam je svejedno, ali trebali bi proći. Grupa je jaka jer su s nama tri zadnja osvajača Lige prvaka. Trenutno ne znamo tko će biti na petom i šestom mjestu u skupini, odnosno tko će biti pobjednici kvalifikacijskih utakmica ”A” i ”C”. Kvalifikanti su jaki ove godine, ali nama je mjesto na Final Six-u – rekao je Jakobušić te dodao kako se za četiri mjesta natječe tridesetak klubova.
Inače, imena ekipa koja će zauzeti prazna mjesta u skupinama glavnog turnira doznat će se 9. studenog kada se igraju uzvratne utakmice trećeg, posljednjeg kruga kvalifikacija. Prvo kolo Lige prvake na rasporedu je 29. studenog, a Final Six se igra od 25. do 27. svibnja 2017. godine.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr