Sport

Jug s + 4 iz Novog Sada

Jug s + 4 iz Novog Sada

Vaterpolisti Jug Croatia Osiguranja ostvarili su pobjedu u Novom Sadu gdje su protiv Vojvodine slavili 11:7.

Ovom pobjedom Jugaši su osigurali nastup u četvrtfinalu elitnog klupskog natjecanja Lige prvaka. Nakon 'debakla' u Kupu Hrvatske, Jugaši su upisali vrijednu pobjedu te visokom pobjedom zaključili ovu godinu.

Domaćini su poveli preko Matovića, a Pavo Marković iskoristio je prvog igrača više i poravnao rezultat na 1:1. S druge strane domaćini nisu iskoristili svoj napad, a Nikola Janović je silovitim udarcem pogodio rašlje za vodstvo Juga 2:1. Do kraja prve četvrtine Dubrovčani su postigli još tri pogotka preko Janovića, Markovića i Dobuda, a u redovima Vojvodine u strijelce se još upisao Mitrović (4:2).

U drugoj četvrtini Basara je izvana uz pomoć vratnice smanjio na 4:3, a Joković je u idućem napadu pogodio za vodstvo Juga +2 (5:3). Odličnim lob udarcem Janović se po treći put upisao u strijelce i pogodio za 6:3. Trener Vojvodine Dejan Stanojević pozvao je time out pri minus tri svoje momčadi, no ni nakon toga njegova momčad nije postigla pogodak. S druge strane Elvis Fatović je iskoristio svoju minutu odmora nakon čega je Jug poveo 7:3 preko Markovića.

U nastavku susreta Ubović se najbolje snašao između Bušlje i Gorete te pogodio za 7:4. Jugaši su s druge strane preko Obradovića ponovno došli na + 4 preko Obradovića koji je iskoristio igrača više (3/7).

Mladi 18-godišnji Marko Macan sjajnim je udarcem iz daljine četiri sekunde prije isteka napada pogodio za 9:5 te ujedno i zaključio treću dionicu koja je završila 2:2. U posljednjoj četvrtini Sutić je sa svoja dva pogotka doveo Jug na +5 (11:6). Do kraja susreta Basara je pogodio za 11:7 te ujedno postavio konačan rezultat.

Nakon Europskog prvenstva u Eindhovenu, idući nastup za Jugaše je 2. veljače kada igraju protiv Mladosti u Zagrebu, a s kojeg će mjesta startati u četvrtfinalu odlučit će izravni okršaj ovih momčadi.

 

Liga prvaka, 4. kolo
VK Vojvodina – VK Jug CO 7:11 (2:4, 1:3, 2:2, 2:2)

Bazen SPC Vojvodina
Gledatelja 1000
Suci: Matache (Rumunjska) i Vasiliou (Grčka)

Vojvodina – Marinković (4 obrane), Bosančić 1, Mitrović 2, Vuksanović, Miličić, Vapenski 1, Matović 1, Ovuka, Ranđić, Ubović 1, Basara 1, Cukić, Vasić
JUG CO – Vićan (10 obrana), Vranješ, Sutić 2, Janović 3, Joković 1, Pavlović, Marković 2, Bušlje, Karač, Dobud 1, Macan 1, Obradović 1, Goreta

Igrač više: Vojvodina 2/7, Jug CO 4/10
Peterci: Vojvodina /, Jug /

 

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr