Sport

Jug razvija suradnju s ‘Aussie Sharksima’

Jug Recco

Za vrijeme privatnog posjeta Sydneyu, predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić sastao se s novim predsjednikom Australskog vaterpolo saveza Philipom Garlingom.

Garling je u subotu, 15. veljače izabran za novog predsjednika, naslijedivši Petera Kerra, koji je više od 18 godina vodio Savez. Osim Garlinga i Kerra, na sastanku su bili i CEO Australskog vaterpolo saveza Chris Harrison te trenutni izbornik ‘Aussie Sharksa’ Elvis Fatović.

Osim razmjene iskustava razgovaralo se i o povezivanju jednog od najuspješnijih klubova na svijetu i reprezentacije koja je u usponu pod vodstvom Jugovog bivšeg kapetana i trenera Fatovića. Tako će vaterpolska reprezentacija Australije boraviti u Dubrovniku od 2. do 10. lipnja na pripremama uoči Svjetske lige, kao sto su bili i prošle godine uoči Svjetskog prvenstva u Barceloni.

– Krajem srpnja planira se razmjena djece rođenih 1998. i 1999. iz Pertha. Obzirom da se radi o reciprocitetu, naši mlađi juniori pozvani su u Australiju za vrijeme sljedećih božićnih blagdana, a smjesta je osiguran kod obitelji igrača – stoji na stranicama Juga.

Osim razgovora s čelnim ljudima australskog vaterpola, VK Jug CO je dobio poziv Toma Hoada za sudjelovanje na tradicionalnom Božićnom turniru u Perthu, a postignut je i načelni dogovor (ovisno o rasporedu nove regionalne i Euro lige) s Thomasom Whalanom da jugaši nakon Pertha produže do Sydneya gdje bi sudjelovali u promociji vaterpola na znamenitom događanju ‘Waterpolo by the sea’.

Planirane su utakmice s Australskom reprezentacijom, kao i s prvakom Australije. Obzirom da se radi o promociji vaterpola na jednoj od najljepših plaža svijeta, planirana je i promocija Dubrovnika kao destinacije, ali i kao grada vaterpola.

Koliki značaj za hrvatski vaterpolo, a posebno za Jug predstavlja činjenica da je izbornik Australije naš Elvis Fatović, govori podatak da je vratar Juga i juniorske reprezentacije Hrvatske Toni Popadić-Batina na posudbi u Brisbane Barracudas. U svom prvom nastupu već je upisao pobjedu protiv Victoria Sealsa.

Pročitajte još

SUPER FINALE SVJETSKE LIGE Barakude turnir otvorile pobjedom

Dulist

Mališani, prijavite se na ljetnu školu stolnog tenisa!

Dulist

ALEN BOŠKOVIĆ ‘Očekujem u prvih par faza osigurati bolje uvjete za sportaše’

Dulist.hr