Sport

Jug razvija suradnju s ‘Aussie Sharksima’

Jug Recco

Za vrijeme privatnog posjeta Sydneyu, predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić sastao se s novim predsjednikom Australskog vaterpolo saveza Philipom Garlingom.

Garling je u subotu, 15. veljače izabran za novog predsjednika, naslijedivši Petera Kerra, koji je više od 18 godina vodio Savez. Osim Garlinga i Kerra, na sastanku su bili i CEO Australskog vaterpolo saveza Chris Harrison te trenutni izbornik ‘Aussie Sharksa’ Elvis Fatović.

Osim razmjene iskustava razgovaralo se i o povezivanju jednog od najuspješnijih klubova na svijetu i reprezentacije koja je u usponu pod vodstvom Jugovog bivšeg kapetana i trenera Fatovića. Tako će vaterpolska reprezentacija Australije boraviti u Dubrovniku od 2. do 10. lipnja na pripremama uoči Svjetske lige, kao sto su bili i prošle godine uoči Svjetskog prvenstva u Barceloni.

– Krajem srpnja planira se razmjena djece rođenih 1998. i 1999. iz Pertha. Obzirom da se radi o reciprocitetu, naši mlađi juniori pozvani su u Australiju za vrijeme sljedećih božićnih blagdana, a smjesta je osiguran kod obitelji igrača – stoji na stranicama Juga.

Osim razgovora s čelnim ljudima australskog vaterpola, VK Jug CO je dobio poziv Toma Hoada za sudjelovanje na tradicionalnom Božićnom turniru u Perthu, a postignut je i načelni dogovor (ovisno o rasporedu nove regionalne i Euro lige) s Thomasom Whalanom da jugaši nakon Pertha produže do Sydneya gdje bi sudjelovali u promociji vaterpola na znamenitom događanju ‘Waterpolo by the sea’.

Planirane su utakmice s Australskom reprezentacijom, kao i s prvakom Australije. Obzirom da se radi o promociji vaterpola na jednoj od najljepših plaža svijeta, planirana je i promocija Dubrovnika kao destinacije, ali i kao grada vaterpola.

Koliki značaj za hrvatski vaterpolo, a posebno za Jug predstavlja činjenica da je izbornik Australije naš Elvis Fatović, govori podatak da je vratar Juga i juniorske reprezentacije Hrvatske Toni Popadić-Batina na posudbi u Brisbane Barracudas. U svom prvom nastupu već je upisao pobjedu protiv Victoria Sealsa.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist