Sport

Jug pobijedio Primorje 7:6

Jug pobijedio Primorje 7:6

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske Jug je na Kantridi pobijedio momčad Primorja 7:6

i tako stekao prednost uoči dva susreta koja će se odigrati ove subote i nedjelje u Gružu.
 
Ovom pobjedom Jugaši su stekli ogromnu prednost u finalnoj seriji. Za osvajanje naslova prvaka Hrvatske potrebno je pobijediti dva puta iz tri moguće utakmice u Gružu, uz podatak da se u subotu i nedjelju, dakle dva dana uzastopno igraju dvoboji s Primorjem. 

Susret je počeo s dva gola Danijela Varge, koji je oba puta s igračem više rasparao mrežu Frana Vićana. Smanjio je Maro Joković golom s igračem više, ali s desnog vanjskog. Potom je ponovo Danijel Varga realizirao izglednu priliku, da bi Samir Barač neugodno iznenadio i s novim pogotkom doveo Riječane u vodstvo 4:1. Nakon katastrofe u Budimpešti, ni pogodak Nikole Janovića za 4:2 nije davao nadu da bi moglo doći do nekog preokreta. 

No tada na scenu stupa Frano Vićan, koji u prvoj četvrtini nije zabilježio niti jednu obranu. najprije je s crte izvadio loptu Samiru Baraču. Domaćini su tražili da se pogodak prizna, no suci su ostali nijemi. U jednom od sljedećih napada Janović je ponovo iskoristio igrača više i smanjio na 4:3. Najprije je skinuo čisti zicer Paškvalinu sa dva metra, potom je nakon kardinalne greške Markovića obranio i peterac Muslimu, što je značilo da će se u treću dionicu ući sa 4:3 za Riječane. 

Kada je u startu trećeg dijela Vićan skinuo još jednu čistu situaciju Krapiću, a Bušlje pogodio s igračem više za 4:4, promislili smo da bi se Jugaši u Grad mogli vratiti s punim plijenom. Odlično pokrivanje u obrani, puno proplivavanja u napadu, česti pokušaji vanjske linije… i moralo se otvoriti. Nikola Janović je fantastičnim udarcem sa osam metara savladao Cara i doveo Jug u vodstvo 5:4 minutu i 40 sekundi prije kraja četvrtine. Imali su Riječani priliku za izjednačenje, ali je udarac Krapića zaustavila greda, a Jug pune dvije četvrtine, plus vrijeme od 4 pogotka Barača nije primio gol. 

Osvojenom prvom loptom na plivanju Dubrovčani su imali priliku za plus dva, što je Paulo Obradović i iskoristio i lijepo odmjerenim udarcem odveo Jug u vodstvo 6:4. Gotovo? Ni Blizu! Sada je već bilo očito da Jug od strane sudaca ne može dobiti igrača više, ali su zato neprestano igrali s igračem manje u obrani. Jednu takvu prigodu iskoristio je Danijel Varga i smanjio na 6:5, da bi Xavi Garcia u sljedećem napadu poravnao na 6:6. 

Ipak, Jug u posljednju dionicu nije ušao nervozno. Strpljivo smo tražili svoju šansu i na kraju je iskoristili preko Nikole Janovića koji je svojim četvrtim pogtkom doveo Jug u vodstvo 7:6. Kasnije će se pokazati kako je to bio i konačan rezultat. Do kraja utakmice smo se uglavnom branili, a na samom kraju imali igrača više i time out za potvrdu pobjede, ali nismo uspjeli opucati na gol. Realizacija igrača više nam je bila 9/4. S druge strane, Primorje je 11 puta imalo igrača više i postiglo 4 gola. U zadnjem odlučujućem igraču više pogodili su Jugaški blok.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist