Sport

Jug osvojio dvadeset odličja!

Plivački klub Jug osvojio je 20 odličja na drugom dijelu Regionalnog prvenstva Hrvatske u plivanju. U Splitu tokom ove subote i nedjelje jugašice i jugaši došli do sedam zlata, uz to i šest srebrenih i sedam brončanih medalja.

Tanja Šmid trostruka je prvakinja Dalmacije, najbolja na 200, 400 i 1500 metara slobodno, Ivan Zovko je dvostruki prvak na 400 metara slobodno, prvi u seniorskom i juniorskom uzrastu. Kadetkinja Frane Miloslavić najbrža na 400 metara slobodno, a kadetska štafeta na 4×50 metara mješovito zlatna u sastavu Paula Garbin, Frane Miloslavić, Adriana Marinović i Ana Lučić.

Seniorsko srebro osvojio je Marko Limov na 100 metara prsno, a do drugog mjesta doplivala je i kadetkinja Frane Miloslavić na 100 metara prsno i 200 metara slobodno. Miloslavić srebrena i u kadetskoj štafeti 4×50 metara slobodno, još su plivale Paula Garbin, Ana Lučić i Adriana Marinović.

Plivački klub Jug se ponosi i seniorskom štafetom na 4×50 metara. U "kraljevskoj" disciplini klub nakon dugo vremena ima respektabilni sastav (Maro Violić, Mihael Vidojević, Marko Limov i Ivan Bilić). Zlato je pobjeglo za sedam stotinki (splitski Mornar), ali je i drugo mjesto osvojeno uz samo dvije stotinke "viška" u odnosu na brončane (splitski POŠK). Jugaši u istom sastavu drugi i na 4×50 metara mješovito.

Ivan Bilić osvajač bronce na 100 metara prsno u konkurenciji seniora, kadetkinja Paula Garbin brončana na 200 i 400 metara slobodno, baš kao i Frane Miloslavić u uzrastu mlađih juniorki u istim disciplinama. Ženska mlađe-juniorska štafeta na 4×50 metara mješovito brončana u sastavu Garbin, Miloslavić, Marinović i Lučić. Luka Đović treći u mlađim juniorima na 50 metara leptir.

Jugašice i jugaši su, računajući i prvi dio prvenstva (2. i 3. ožujka), ukupno osvojili 46 medalja, čak 14 zlatnih odličja.

Plivački klub Jug u Splitu predstavljali su u subotu i nedjelju:
Ivan Bilić, Tanja Šmid, Bartol Braica, Luka Đović, Mihaela Đuho, Gracija Filipović, Paula Garbin, Mihaela Hapan, Martin Kuzman, Marko Limov, Ana Lučić, Marija Majić, Mihovil Mamić, Žana Manenica, Adriana Marinović, Đivo Matović, Frane Miloslavić, Nikoleta Mišić, Ilario Radić, Mihael Vidojević, Ernest Vierda, Maro Violić, Ivan Zovko, Vicencija Violić i Antonio Žuvela.
 

Pročitajte još

PORAZ U KUPU HRVATSKE Square se vratio nakon 3:0, a na kraju presudili penali!

Dulist

POPADIĆ IGRAČ UTAKMICE ‘Kada je bilo najpotrebnije, Jugova jedinica zatvorila je vrata gola’

Dulist

ŽAPCI ‘PALI’ U GRUŽU Jugaši pobijedili Mladost, vodila se taktička bitka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija