Sport

JUG ODUSTAO OD PORTA Finale Regionalne lige ipak u Gružu!

JUG ODUSTAO OD PORTA Finale Regionalne lige ipak u Gružu!

Finale Regionalne vaterpolske lige ipak će se održati u Gružu na Jugovom bazenu, umjesto u gradskom Portu od 14. do 15. srpnja, potvrdio je to za DuList sportski direktor VKJug AO Ognjen Kržić.
-Odustali smo od organizacije završnice Regionalne lige u gradskom Portu zbog velikih troškova, ali smo odgovorni pa se pridržavamo krii epidemiološke situacije. Kao klub latice ‘ostani odgovoran’ stoga je Gruž bio logično rješenje. Tamo možemo primiti puno više gledatelja, ali i održati socijalnu distancu među njima. Uz to, troškovi postavljanja pontona unutar plivališta za suce su visoki stoga bi nam cijela priča bila preskupa. Ipak, kad dođu bolja vremena spremni smo ići i na tu opciju igranja u moru i u Portu jer znamo da bi to bila jedna prelijepa razglednica, ali i odlična promidžba Dubrovnika i vaterpola – rekao je Kržić te dodao kako su građani jako pozitivno reagirali na ideju o odigravanju završnice u Portu.

Popriličan izazov, tehnički najzahtjevniji, istaknuo je Kržić, bio bi dovući pontone koji bi omogućili sucima neometano kretanje po Portu i praćenje utakmice. Najbliži grad iz kojeg bi ih bili mogli dovesti je Split. Cijela organizacija završnice u Portu bila bi znatno zahtjevnija nego organiziranje Divlje lige koja se tradicionalno igra upravo na ovoj lokaciji, naglašava Kržić.

Završnica u Portu bila je isplanirana tako da bi jedna tribina bila na malom mulu, a druga bi bila postavljena prema Peskariji, odnosno Lokandi. Obje tribine maksimalno bi mogle primiti tristotinjak gledatelja, a svi zainteresirani mogli bi utakmicu pratiti i sa zidina. No, nažalost, ništa od toga, završnicu ipak gledamo u Gružu.

 
Foto DuList/ Iz monografije ‘Pet do 100’

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist