Sport

Jug najavio juriš na sve trofeje

Jug najavio juriš na sve trofeje

Vaterpolski klub Jug predstavio je danas pojačanja, ali i najavio sezonu 2012./2013., koja će trajati 250 dana, a u kojoj bi Jugaši, ako ispune zacrtane ciljeve, trebali odigrati čak 58 utakmica.

Predsjednik kluba Ivo Pavličević uvodno je izrazio zadovoljstvo igračkim kadrom te najavio ambicije kluba za predstojeću sezonu.
– U uzbudljivom prijelaznom roku otišli su nam Vićan i Obradović, ali smo vratili dva i doveli trećeg sjajnog igrača. Stoga mislim da se sve te promjene neće osjetiti na kvaliteti ekipe. Dapače, ekipa je dobro posložena za napad na sve trofeje – istaknuo je Pavličević.

Sportski direktor VK Jug Ognjen Kržić rekao je kako će sezona biti zahtjevna i teška.
– Jug na papiru ima impresivnu momčad, ali sve to treba potvrditi u bazenu. Prvi izazov je Crvena zvezda u Beogradu 26. rujna i to će biti prava utakmica za otvaranje natjecanja – izjavio je Kržić.

Trener Veselin Đuho rekao je kako ova momčad Juga po imenima nikada nije bila jača.
– Bio sam veliki optimist, a sad sam pogotovo. Igrači iz reprezentacije stigli su na pripreme pomali i euforični, ali to smo suzbili radom i potpuno smo okrenuti obvezama koje su pred nama – izjavio je Đuho.

Đuho je najavio i prvu utakmicu sezone, protiv Crvene Zvezde, rekavši kako će to sigurno biti zanimljiva utakmica, 'derbi prvog dijela Lige europskih prvaka'.
– Osobno očekujem velik broj publike, i u Beogradu i u Dubrovniku. Naši su navijači proteklih godina malo odlutali s tribina, tako da svakako očekujem njihov povratak u što većem broju – istaknuo je Đuho.

Kapetan momčadi Nikša Dobud također je Jugovu momčad nazvao odličnom, ali i dodao kako se snaga mora dokazati i u bazenu.
– Na nama je da ostvarimo ciljeve koje su pred nas postavljeni. Ako ne osvojimo jedan od trofeja to će se smatrati neuspjehom. U ime igrača najavljujem kako ćemo dati sve od sebe – zaključio je Dobud.

Povratnik u klub Miho Bošković primjetio je kako je većina momčadi ostala na okupu, u odnosu na sezonu kad je posljednji put igrao u Gružu.
– Kad sam se vratio, učinilo mi se kao da nisam niti otišao. Veliko mi je zadovoljstvo trenirati u izuzetnom ozračju koje je stvoreno u klubu. Ne bih se bavio drugima, već nama. Imamo kvalitetu, ali ne smijemo pdocijeniti protivnike – izjavio je Bošković, procijenivši kako bi se na Final Four mogli plasirati Jug, Crvena Zvezda te dva mađarska predstavnika, Eger i Szeged.

– Spreman za igrat – rekao je na hrvatskom američki as Tony Azevedo, također povratnik u klub, te nastavio na engleskom.
– Mislim da imamo dobru momčad, a posebno želim naglasiti dobru kemiju koja vlada među igračima. Uzbuđen sam što opet nastupam za Jug – istaknuo je Azevedo. Dodao je kako je momčad jača od eone u kojoj je igrao prvi put kad je nastupao za Jug. Na pitanje je li on bolji u odnosu na tada spremno je odgovorio kako je on kao vino, sve bolji s vremenom.

Crnogorski reprezentativac i jedan od najbolji bekova svijeta Aleksandar Ivović istaknuo je kako mu je izazov, ali i zadovoljstvo igrati za Jug, koji je po njemu uz Pro Recco jedna od najvećih vaterpolskih institucija u svijetu.
– Očekivanja su velika i nadam se da će se momčad oduprijeti pritisku koji je stvoren odmah na početku – izjavio je Ivović, koji je dodao kako je s Jugom pregovarao još pred dvije sezone, ali je tada Reccova ponuda bila financijski izdašnija. Osvrnuo se i na Jugove navijače.
– Publika u Dubrovniku razumije vaterpolo. Nema tu laži i prijevare. Nadam se da ću s navijačima ostvariti dobar odnos – rekao je Ivović te dodao kako mu neće biti problem uklopiti su u momčad Juga.
 
 

Dobud o Ivoviću, Ivović o Dobudu

Novinarsko pitanje da opišu odnos najboljeg beka na svijetu (Ivović) i najboljeg centra na svijetu (Dobud), obojici je navukao osmijeh na lice. Dobud je rekao kako je 'Leka' uz Andra Bušlju jedan od najboljih svjetskih bekova, kako se 'pored njega nije puno naigrao', te kako mu je drago što su na istoj strani. I Aleksandar Ivović je bio pun hvale za svog sadašnjeg suigrača, do jučer ljutog protivnika.
– Ne samo da je sa svojih 120 kilograma težak za čuvanje, već je i perfidan igrač. Ako ste u jednom trenutku malo dekoncetrirani, on će to znati iskoristiti. Igranje uz njega je svakako ove sezone jedan problem manje za mene – zaključio je Ivović.

 

U Ligi prvaka čak 24 utakmice?

Još uvijek je nepotvrđena informacija o promjeni sustava natjecanja u Ligi europskih prvaka. Naime, prema novom prijedlogu, momčadi bi u prvom krugu bile raspoređene u šest skupina sa šest klubova. U drugom krugu oformile bi se četiri skupine s četiri kluba, a u trećem dvije skupine s četiri kluba. Zatim bi slijedio Final Four koji je ove godine na rasporedu.
Također, iz Juga su obavijestili kako su u tijeku pregovori oko televizijskog prijenosa utakmica Lige europskih prvaka. U igri su četiri televizijske kuće, a odluka će biti donesena uskoro.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist