Sport

Jug – Mladost 12:2

Jug - Mladost 12:2

Vaterpolisti Juga pobijedili su na bazenu u Gružu pred dvjestotinjak gledatelja zagrebačku Mladost s 12:2 (po četvrtinama 3:1, 4:1, 3:0, 2:0) u prvoj utakmici polufinala prvenstva Hrvatske.

Povela je Mladost golom Duje Živkovića, a potom do kraja prve četvrtine Jug zabija tri gola (Janović i dvaput Bušlje iz dvije prilike s igračem više). Golom Vukičevića Mladost smanjuje na 3:2 početkom druge četvrtine, ali više od toga nisu mogli. Prvo je Azevedo zabio dva gola, a potom Ivović i Joković za 7:2 na poluvremenu za Jug.

Potom u trećoj četvrtini zabijaju Azevedo svoj treći gol, pa Janović svoj drugi, a 10:2 postavlja Joković svojim drugim pogotkom. Marković potom nakon kontre ostaje sam pred mladim vratarem Marcelićem, koji mu skida zicer. Dobud zatim zabija svoj prvi gol na utakmici, a Marković opet ne uspijeva iskoristiti situaciju jedan na jedan s Marcelićem nakon kontre.

Jug utakmicu zaključuje golom Dobuda. On i Marković pobjegli su u kontru, Dobud je došao pred Marcelića, dodao Markoviću, a ovaj, valjda već isfrustriran s dva obranjena zicera, vraća loptu kapetanu Juga, koji zakucava za 12:2. Jug je imao u zadnjem napadu i igrača više, međutim Azevedo, u već poznatoj sebi svojstvenoj maniri, odlučuje sam završiti akciju te i njegov šut brani danas izvrsni vratar Marcelić.

Strijelci za Jug bili su Azevedo s tri, a Joković, Janović, Bušlje i Dobud dva te Ivović jedan. Za Mladost su se u strijelce upisali Duje Živković i Vukičević. Jug je i danas odigrao ispod očekivanja po pitanju igrača više (4/10), ali je s igračem manje odigrao dovoljno agresivno i ostavio Mladost bez učinka u devet prilika. Jugov vratar Bijač upisao je danas 10 obrana, a u redovima gostiju Pavić 4, a mladi Marcelić 7.

Druga utakmica polufinala igra se u Zagrebu u srijedu, 24. travnja.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist