Sport

Jug izgubio od Primorja 8:9

Jug izgubio od Primorja 8:9

U finalu Triglav Jadranske vaterpolske lige Jug CO je izgubio od Primorja EB s 9:8, po četvrtinama 3:1, 1:2, 2:3 i 3:2.

U utakmici punoj naboja, ali i nervoze, Primorje je bolje otvorili utakmicu. Prvo je zabio Obradović, a nakon pogotka za izjednačenje Andra Bušlje, Primorje zabija tri gola za redom (Šetka, Muslim i Sukno) i početkom druge četvrtine odlazi na +3. Ipak, do kraja poluvremena Jug smanjuje golovima Macana i Markovića, a Primorje ne koristi dva igrača više. Na poluvrijeme se otišlo s 4:3 za momčad s Kantride.

Početkom drugog poluvremena Barač pogađa za +2 Primorja, a vratar Vićan brani peterac Ivoviću. Jug propušta smanjiti s igračem više, ali u drugoj takvoj prilici, nakon Đuhovog time outa na 5:4 smanjuje Bušlje. Primorje ne koristi igrača više nakon iskorištenog punog napada, a za Jug pogađaju Azevedo i Ivović u situaciji s igračem više – 5:6 za Jug!

Do kraja treće četvrtine Garcia je iz situacije s igračem više uspio zabiti, dok Jugašima to ne polazi za rukom. Posljednju četvrtinu pogotkom otvara Ivović na asistenciju Jokovića za novo vodstvo Juga, ali s druge strane poravnava Sukno.

Osmu priliku s igračem za Jug ne koristi Joković, čija lopta završava u vanjskoj mrežici Vićanovih vrata. Za 8:7 pogađa Garcia, a s igračem više, nakon time outa za Primorje na +2 diže Obradović. Jug potom propušta iskoristiti devetog igrača više, a nakon prekršaja na Dobudu Vićan sjajno brani peterac Jokoviću. Drugi na utakmici!

Nešto više od minute prije kraja Đuho koristi time out kako bi prenio igru pred vrata Vićana, a Ivović na dodavanje Azeveda smanjuje na 9:8. Jugaši dobro brane napad Riječana, lopta dolazi do Azeveda u pet metara. Suci sviraju prekršaj i igrača više za Jug, a Azevedo, okružen trojicom Primorjaša, umjesto da doda nekom od slobodnih suigrača jer se nalazi u pet metara, puca i pogađa ruku Paškvalina.

Za Jug je tri gola postigao Ivović, Bušlje je dodao dva, a Macan, Marković i Azevedo po jedan. Vratar Bijač skupio je ukupno 6 obrana, a vrijedi istaknuti i lošu realizaciju igrača više (3/10). U redovima Primorja, čija realizacija igrača više je bila nešto bolja (5/10), Obradović, Sukno i Garcia zabili su po dva pogotka, a Šetka, Muslim i Barač po jedan. Vratar Vićan zaustavio je sedam udaraca Jugaša, od čega dva ključna peterca.

Jug je propustio veliku priliku osvojiti vrijedan trofej, jer Primorje im je pokal pobjednika TJVL odnio doslovno pred nosom.

Pročitajte još

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist