Natrag
19.4.2019 04:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

JUG HRVATSKE U KOMUNALNOM PROBLEMU Hoće li razvrstani otpad završiti na Grabovici?

31.7.2014 @ 9:58 Baldo Marunčić Grad

Podijelite:

Tri općine na jugu Hrvatske – Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle – našle su se u problemu kada su im tvrtke koncesionari odbile otkupiti razvrstani otpad jer im je transport preskup.
Fascinantno mi je da netko dobije koncesiju za otkup tog vrijednog otpada za cijelu državu, a da nema obavezu otkupiti ga u našoj županiji. Nego samo tamo gdje mu financijski odgovara. Čemu onda licenca? Krenu u posao, a onda kažu: neću otpad iz Dubrovnika, a hoću iz Osijeka jer mi je jeftiniji prijevoz. Što ćemo mi s tim otpadom? Da ga opet bacamo na Grabovicu? Kome onda kupujemo nove kontejnere, zapošljavamo ljude, razvrstavamo? – pita se načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić.

Na njegova pitanja odgovaraju direktor Čistoće Pero Kaciga, koji objašnjava gdje će se i kako odlagati i prešati otpad, te tko je dobio koncesiju za odvoz otpada… A mi smo pitali naše sugrađane razvrstavaju li oni otpad. Što su nam odgovorili, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je od ove srijede na kioscima!

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana