Sport

Jug CO – Galatasaray 18:3

Jug CO - Galatasaray 18:3

Vaterpolisti Jug Croatia Osiguranja večerašnjom pobjedom nad turskim prvakom Galatasarayem 18:3 (4:2, 4:0, 5:1, 5:0) potvrdili su plasman na Final four vaterpolske Eurolige, koji se 31. svibnja i 1. lipnja igra u Beogradu.

Ozbiljan pristup Jugaša donio im je i ozbiljan rezultat. Od početka su Turci ušli u jugaški žrvanj fizičke spreme i nadmoći iz kojeg se nisu mogli izvući, toliko da su zadnje minute utakmice gotovo bez snage preplivavali bazen.

Jugaši su dobro otvorili susret golovima Dobuda i Janovića. Pasković je smanjio na 2:1 nakon greške Juga u obrani, ali potom Dobud zabija s igračem više. Pasković opet smanjuje na 3:2 iz peterca koji je skrivio Bušlje, ali se na mali odmor ipak odlazi s 4:2 za Jug. Po drugi put je strijelac bio Janović. I zapravo je to više-manje bilo sve od Galatasaraya večeras.

U drugoj četvrtini slijedi nastavak serije Jugaša. Ivović i Bošković zabijaju po dva gola pa Turci na poluvremenu zaostaju 6 golova. Marković je golom za 9:2 otvorio treću četvrtinu, a Amerikanac Smith zabija za smanjenje vodstva. Potom slijedi nekoliko sjajnih akcija domaće momčadi. Prvo Ivović postiže pogodak za 10:3, potom Bijač brani šraubu Nikiću, a Joković pogađa za 11:3. Bijač je asistent Ivoviću za 12:3, a do kraja treće četvrtine u strijelce se još jednom upisuje Joković iz kontranapada.

I zadnja četvrtina u potpunosti je pripala Jugašima. Redom zabijaju Bošković, Azevedo (na još jednu asistenciju Bijača), Karač, Marković te ponovno Azevedo iz kontranapada za konačnih visokih 18:3.

Vrijedi istaknuti doprinos vratara Bijača s 11 obrana i nekoliko asistencija. Četiri gola za Jug zabio je Ivović, Bošković je dodao 3, po dva su zabili Dobud, Janović, Marković, Joković i Azevedo, dok je jednom zabio Karač. Za Galatasaray dvaput je pogodio Pasković, a jednom Smith. Vratar Sezer skupio je sedam obrana, a drugi vratar Kilic jednu. Jug je odlično iskoristio igrača više (3/4), a uspio se obraniti u svim prilikama s igračem manje (0/4).

Jugaše na završnom turniru u polufinalu očekuje susret s Partizanom, koji je u Volgogradu odigrao 5:5 protiv Spartaka. Drugi par polufinala su Crvena zvezda (izgubili kod kuće od Szegeda 10:11, obranili dva razlike iz Mađarske) i Barceloneta (i u drugoj utakmici dobili grčki Vouliagmeni – 16:10).

Prije odluke o europskom prvaku Jugaše očekuje završnica domaćeg prvenstva protiv Primorja. Prva utakmica u seriji igra se u Rijeci u subotu, 4. svibnja. Uzvrat je u Gružu u iduću srijedu, 8. svibnja, potom treća u Rijeci, 15. svibnja, pa eventualna četvrta u Dubrovniku u nedjelju, 19. svibnja, a peta u nedjelju, 26. svibnja.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist