Natrag
22.6.2018 22:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

JUDO U BUDIMPEŠTI Šutalo u subotu ‘napada’ treću nositeljicu Svjetskog prvenstva

28.8.2017 @ 6:19 Dulist Sport

Podijelite:

Među šest hrvatskih judoka koji će nastupiti na Svjetskom judo prvenstvu u Budimpešti je i naša Ivana Šutalo.
Prvo svjetsko judo prvenstvo u novom olimpijskom ciklusu, koji završava Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, počinje u ponedjeljak 28. kolovoza, a Ivana nastupa u subotu.

Prvi na tatami od hrvatskih judoka izlazi Bernard Azinović (do 60 kg), koji u ponedjeljak za prvog protivnika ima Jordanca Salmana. U slučaju pobjede čeka boljeg iz dvoboja Plafky (GER) – Hamid (DJI). U utorak 29. kolovoza nastupa Tena Šikić (do 52 kg), a prva suparnica će joj biti Angolka Antonio, dok ju pobjeda vodi na treću nositeljicu, Izraelku Cohen. Četvrtak je dan kada nastupa brončani s posljednjeg Europskog prvenstva, Dominik Družeta (do 81 kg). U 1. kolu je slobodan, a u 2. kolu se bori protiv Rumunja Visana.

– U prva tri nastupa naši predstavnici imaju dobru priliku za kvalitetan ulazak u svjetsko prvenstvo, tako da osjete atmosferu i tatami. Nakon toga idu pravi izazovi za koje su spremni, a najveću prepreke ima Tena, koja ide na iznimno kvalitetnu Izraelku – rekao je nakon ždrijeba izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović, dok se izbornik muških reprezentacija Dean Ilić složio:

– Kako na svjetskom prvenstvu ne može biti laganog ždrijeba, možemo biti relativno zadovoljni.

U petak 1. rujna na tatami izlazi šesta nositeljica u kategoriji do 70 kg, Barbara Matić. U 2. kolu čeka bolju iz dvoboja Bernabeu (ESP) – Bolder (ISR). Mlađa sestra Matić, Brigita, nije uspjela oporaviti se na vrijeme od viroze i propustit će Budimpeštu.

– Barbara čeka bolju iz dvoboja iskusnih djevojaka koje su bile u Top 8 na svjetskoj ljestvici, imaju kvalitetu za medalju u Budimpešti, a nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru su uzele pauzu i bit će pravi izazov – prokomentirao je Preradović.

Subota je rezervirana za Ivanu Šutalo (preko 78 kg) i Zlatka Kumrića (do 100 kg). Šutalo će pokušati iznenaditi treću nositeljicu, Turkinji Sayit, dok će Kumrić u 1. kolu biti favorit protiv Kenijca Mburua. U slučaju pobjede će pokušati upisati prvu pobjedu u šest borbi protiv prvog nositelja SP-a, Nizozemca Korrela.

– Mogli bismo reći da je pravo vrijeme da Zlatko naplati neke ‘dugove iz prošlosti’, kada je riječ o Korrelu, a nema bolje pozornice za to od svjetskog prvenstva – rekao je Preradović, dok je Ilić dodao:
– Korrel kao prvi nositelj je neugodan ždrijeb, ali i prilika za Zlatka da napravi pravi rezultat jer svakako ima kvalitetu nositi se s Nizozemcem, kao i pobijediti ga. Šutalo ima najveći izazov, ali Budimpešta bi mogla donijeti brojna iznenađenja pa zašto to ne bi bila baš Ivana – završio je Preradović.

Svjetsko prvenstvo završava u nedjelju 3. rujna ekipnim natjecanjem, koje će biti po novom olimpijskom formatu. Tako će se reprezentacije boriti samo u mješovitoj konkurenciji, sa po tri ženske kategorije (do 57 kg, do 70 kg, preko 70 kg) i tri muške kategorije (do 73 kg, do 90 kg, preko 90 kg). Zbog toga će se reprezentaciji pridružiti Tihea Topolovec (do 57 kg), Dominik Sumpor (do 73 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg).

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana