Sport

JUDO Srebro za Bulića, bronca za Marinovića i Galjuf

JUDO Srebro za Bulića, bronca za Marinovića i Galjuf

Županijski judoke osvojili su tri medalje na Prvenstvu Hrvatske u judu za dječake i djevojčice do 12 godina u Solinu.

Najbolji uspjeh ostvario je član JK Dubrovnik 1966. Josip Bulić koji osvojio srebrnu medalju u konkurenciji 19 natjecatelja (-55kg). Buliću je ovo prva medalja sa prvenstava hrvatske, a osvojio ju je pobjedivši tri suparnika prije finala u kojemu je od njega bio bolji Jakov Cvetko iz JK Istarski borac iz Pule. Na korak do medalje je bila Erika Bilić (-36kg) osvojivši 5. mjesto sa 2 pobjede i 2 poraza u svom prvom nastupu na PH. Plasmane su za JK Dubrovnik 1966. još osvojili: Paula Belemčić 7.mjesto (-52kg), Marko Vareškić 9.mjesto (-46kg) te Pavo Matana 9.mjesto (-60kg). Na Prvenstvu Hrvatske su za JK Dubrovnik 1966. nastupili i Frano Duždević (-42kg) te Pavo Matana (-60kg) te skupili vrijedno iskustvo za nadolazeće natjecanja.

Za JK Ura Nage/JK Slano bronca je pripala Marku Marinoviću, koji je s četiri pobjede i porazom do trećeg mjesta stigao u kategoriji do 50 kilograma. Na korak do medalje sa tri pobjede i dva poraza ostao je Mihael Vidoš (-38 kg), osvojivši na kraju 5. mjesto, dok su s po dvije pobjede i dva poraza 7. mjesta izborili Mauricio Bratičević (-38 kg) i Boško Pijević (-42 kg).
– Još su nastupili Matea Mlinarić, Leon Konjevod, Maro Bistrić i Toni Ševelj. Spomenimo kako je nakon mlađekadetskog zlata, Leon Đapić i u konkurenciji dječaka postao prvak Hrvatske u kategoriji do 42 kg, ove godine tako postavši dvostruki zlatni na nacionalnim prvenstvima -ističe predsjednik JK Ura Nage Maro Đapić.

Do bronce je došla i Lena Galjuf (JK Župa dubrovačka) u konkurenciji do 63 kilograma. Za JK Župa dubrovačka još su nastupili Zvonimir Vučićević, Blago Krtalić, Dragan Oberan i Petar Šilježar.
– Ovim natjecanjem završen je ciklus državnih prvenstava za mlađe uzraste kojeg smo završili s jako dobrim rezultatima. Nadalje se okrećemo redovitim klupskim obavezama i sudjelovanju na raznim međunarodnim turnirima – ističe tajnik JK Župa dubrovačka Ivica Didić.

Inače, na ovom turniru u organizaciji Hrvatskog judo saveza nastupilo 242 natjecatelja iz 44 kluba.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist