Sport

JUDO Moskovsko iskustvo Ura Nagea

JUDO Moskovsko iskustvo Ura Nagea

Dubrovački judaši proteklog su vikenda u Moskvi nastupili na jednom od najjačih svjetskih natjecanja za malađe uzraste.

Turnir “Spring Hopes” u samo jednom uzrastu okupio je 540 natjecatelja iz azijskih i europskih država te SAD-a, a među njima je nastupilo i 8 judaša dubrovačkog Judo kluba Ura Nage.

Natjecatelji Fran Kužnin, Mauricio Bratičević, Ivan Lale, Kristijan Konjevod, Leon Konjevod, Maro Ristić, Leon Đapić i Marko Marinović, nakon niza sjajnih rezultata na natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji, dobili su priliku okušati se s puno jačom konkurencijom, koju nudi ovo natjecanje u organizaciji moskovskog Kluba borilačkih sportova “Sambo 70”.

– U svakoj kategoriji nastupilo je najmanje 40 natjecatelja, a u kategorijama do 46 kg i do 55 kg bilo ih je blizu stotinu. Uistinu je bilo impresivno sudjelovati na jednom ovakvom natjecanju i riječ je o velikom iskustvu za naše mlade judaše – govori trener Marijo Đapić.

Najbolji rezultat ostavrio je Leon Đapić, koji je u kategoriji do 50 kg izborio plasman na 7. mjestu u konkurenciji 57 natjecatelja, za što mu je trebalo 4 pobjede i 2 poraza. Jednu pobjedu ostvario je i Leon Konjevod do 46 kilograma, ali veseli što su se svi natjecatelji Ura Nagea sjajno predstavili u Moskvi, pruživši odličan otpor ponekad i po 2 godine starijim natjecateljima.

– Ovo ja put kojim smo krenuli još prije 3 godine s natjecanjima u austrijskom Zeltwegu. Prve godine naši judaši uglavnom skupljaju iskustvo i plasmane, a treće godine smo bili najbolji klub turnira. Nakon što smo s ovom generacijom osvojili 1. mjesto ekipno i u talijanskom Tolmezzu u konkurenciji 72 kluba, nužno je bilo učiniti sve kako bismo ih odveli na najjači turnir njihovog uzrasta – u Moskvu. Sljedeće godine vjerujemo kako ćemo i u ovoj, iznimno jakoj konkurenciji uspijeti izboriti još bolje rezultate, a ojačani ovogodišnjim iskustvom, sigurni smo da ćemo ući i u konkurenciju za medalje – kazao je Đapić.

Zahvalni su prijateljima kluba koji su im pomogli organizirati ovo zahtjevno putovanje i financijski pokriti nemale troškove.

Uz samo natjecanje, dubrovački judaši su uspjeli obići i znamenitosti Moskve, posjetiti Crveni trg, Kremlj…, a uspostavljena su i neka nova poznanstva sa judašima iz drugih krajeva svijeta, koja bi mogla prerasti u suradnju.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist