Sport

JUDO KUP Hrvatskoj pet medalja, Iva Oberan poražena u borbi za broncu

JUDO KUP Hrvatskoj pet medalja, Iva Oberan poražena u borbi za broncu

Dubrovnik je ovog vikenda domaćin Europskog judo kupa, na kojem se natječe 209 judoka s tri kontinenta i 18 zemalja.

Prvi dan hrvatskim reprezentativcima donio je pet medalja – Andrea Bekić i Andrea Đaković osvojile su zlata, Bernard Azinović bio je srebrni dok su Tena Šikić i Maja Bogdanović osvojile bronce. Na Europskom judo kupu nastupale su i domaće snage – Iva Oberan iz JK Župa dubrovačka koja je poražena u borbi za broncu, te Karlo Putica i Danijel Kapac iz JK Dubrovnik 1966.

– Ponosna sam na današnji nastup cura. Baš smo pokazali snagu. Andrea (Bekić) i Andreja (Đaković) su bile zlatne, a Tena (Šikić) i Maja (Blagojević) brončane. Naravno, sretna sam i zbog Bernardovog (Azinović) srebra – prepričala je događanja prvog dana Europskog kupa, Barbara Matić.

Dvije zlatne medalje u subotu uspjeh je dviju Andre(j)a. Bekić je upisala četiri pobjede protiv protivnica iz BiH, Srbije, Rusije i Hrvatske (Martina Žarković). Andreja Đaković je u finalu svladala Ruskinju Lialinu.

Srebro Azinovića lagano je moglo biti i zlato, ali nažalost nije uspio materijalizirati agresivnost i dobar rad protiv Rusa Karakizidija. U hrvatskim obračunima za broncu Maja Blagojević je svladala Anu Kokezu, a Tena Šikić je bila bolja od Ive Oberan.

U nedjelju nas iščekuju nova uzbuđenja, a prvo ime programa je svakako Barbara Matić koja je rekla:

– Nadam se da će i nedjelja donijeti isto ovoliko uspjeha te da ćemo svi skupa slaviti na kraju. Dubrovčani su pokazali kako su odlični organizatori i jako mi je drago zbog Dubrovnika.

Pred 500 gledatelja u dvorani Gospino polje najviše uspjeha upisali su judoke iz Rusije, a raširenost juda u svijetu pokazao je nastup judoka sa čak tri kontinenta.

Pregled nastupa hrvatskih reprezentativaca u nedjelju:
Barbara Matić -70kg – Džaković (Mne)
Karla Prodan -70kg – Truglia (Ita)
Ivana Maranić -78kg – Koracin (Slo)
Ivana Šutalo +78kg – Nagorova (Rus)
Mislav Ljubenkov -81kg – Raičević (Mne)/Riou (Fra)
Marko Kumrić -90kg – Bentot (Fra)
Marjan Urlić -100kg – Dell Anna (Ita)

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist