Grad

JUDO DVORANA Sportaši Mokošice konačno dobili adekvatne uvjete za rad

JUDO DVORANA Sportaši Mokošice konačno dobili adekvatne uvjete za rad

Judaši Mokošice dobili su konačno adekvatne uvjete za rad. Ovo je četvrtka, naime, svečano otvorena judo dvorana u čiju je adaptaciju uloženo 3,4 milijuna kuna. Gradonačelnik Mato Franković ovom je prigodom istaknuo kako je ova gradska uprava stavila naglasak upravo na sportsku infrastrukturu.
-Prije nekoliko mjeseci otvorili smo hangar JK Orsan, nakon toga i nogometno igralište u Gospinom polju, a danas otvaramo judo dvoranu. To je nastavak svega onoga što je zacrtala Strategija sporta i koja obvezuje ovu gradsku upravu da uistinu radi točno po njenim smjernicama. Tako i radimo. Još puno projekata je ispred nas i još puno toga je za napraviti, ali vjerujem da idemo u dobrom smjeru. Nakon godina neulaganja u sportsku infrastrukturu svaka kap oganj gasi, ali želje i zahtjevi su veliki i pokušavamo ispuniti ono što možemo u roku kojeg imamo. Dvije i pol godine su prošle, mogu reći da smo zacrtali pravi put i vjerujem da će se on poštovati i nastaviti i u budućem razdoblju – rekao je Franković.
Trener Boris Čikato istaknuo je kako tradicija juda u Mokošici traje od 2001. godine, a 2004. je osnovan klub koji danas broji 100 judaša.
-Ponosni smo što ćemo na 16. obljetnicu kluba dobiti prave, adekvatne uvjete za razvoj mladih sportaša – rekao je te naglasio kako se vesele što su dobili dvoranu.

Projekt je obuhvatio adaptaciju postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija bilo potrebno adaptirati. Radove je izvela tvrtka Texo Molior d.o.o., a investicija je vrijedna ukupno 3.433.548,59 kuna s PDV-om.
Projektom funkcionalne adaptacije prema glavnom projektu arhitektonskog studija Nona d.o.o. velika judo dvorana zadržana je u istim gabaritima, ali joj je priključen prostor bivše strojarnice kao servisno spremište za sprave. Postojeći ulazni dio podijeljen je u dvije cjeline s tim da se prvi dio spušta u odnosu na ostatak suterena i sastoji se od ulaznog prostora s garderobama i pratećim sadržajima, malim spremištem i kabinetom za trenere. Drugi dio koji je na visinskoj kvoti velike judo dvorane prenamijenjen je u dodatni prostor za vježbanje, a zahvaljujući pomičnim harmo stijenama bit će ga moguće koristiti kao jednu veću ili dvije manje prostorije. Prostorija za kino projektor prenamijenjena je u smještajni prostor za gostujuće trenere. U sklopu radova uređen je i trijem na južnom pročelju te saniran i dio fasade, podna obloga, obloga stepeništa i terasa. Novouređena polivalentna dvorana bit će na raspolaganju i drugim rekreativcima s područja Mokošice.

 

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist