Natrag
20.4.2019 04:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jovanović za besplatno redovito studiranje

24.3.2012 @ 20:42 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Svega dva posto studenata dolaze iz obitelji s osnovnom školom i zato svi studenti u Hrvatskoj koji redovito ispunjavaju svoje obveze moraju imati besplatno školovanje

– rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvarajući u Puli 4. sportsko natjecanje hrvatskih veleučilišta i visokih škola, prenosi HRT.

Ministar je također kazao kako Hrvatska u ovom trenutku nije zemlja znanja, a niti jednakih šansi, prenosi HRT.

Zauzeo se za besplatno redovito studiranje te iznio tragičan podatak o tome kolika je razlika između odlaska na studij djece iz obitelji u kojima su roditelji završili više i visoke škole te djece onih sa samo završenom osnovnom školom.

Smatra kako Hrvatska može prebroditi ovu krizu jedino ulaganjem u obrazovanje, znanost i istraživanja. Optužio je bivšu Vladu da nije ništa radila u njegovom resoru te da mu je ostavila kaos.

– Mi danas moramo znati što će Hrvatskoj trebati za pet godina i na taj način razvijati naše obrazovne strukture. Prema tome, nema smisla školovati ljude koji će završiti na zavodu za zapošljavanje. Moraju se školovati ljudi koji će čim završe fakultet dobiti radno mjesto – rekao je Jovanović.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana