Aktualno

Jovanović za besplatno redovito studiranje

Jovanović za besplatno redovito studiranje

Svega dva posto studenata dolaze iz obitelji s osnovnom školom i zato svi studenti u Hrvatskoj koji redovito ispunjavaju svoje obveze moraju imati besplatno školovanje

– rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvarajući u Puli 4. sportsko natjecanje hrvatskih veleučilišta i visokih škola, prenosi HRT.

Ministar je također kazao kako Hrvatska u ovom trenutku nije zemlja znanja, a niti jednakih šansi, prenosi HRT.

Zauzeo se za besplatno redovito studiranje te iznio tragičan podatak o tome kolika je razlika između odlaska na studij djece iz obitelji u kojima su roditelji završili više i visoke škole te djece onih sa samo završenom osnovnom školom.

Smatra kako Hrvatska može prebroditi ovu krizu jedino ulaganjem u obrazovanje, znanost i istraživanja. Optužio je bivšu Vladu da nije ništa radila u njegovom resoru te da mu je ostavila kaos.

– Mi danas moramo znati što će Hrvatskoj trebati za pet godina i na taj način razvijati naše obrazovne strukture. Prema tome, nema smisla školovati ljude koji će završiti na zavodu za zapošljavanje. Moraju se školovati ljudi koji će čim završe fakultet dobiti radno mjesto – rekao je Jovanović.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist