Hrvatska

Jovanović: Ne ukida se državna matura

Željko Jovanović

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na Facebooku se obračunao s medijima te Nevenom Budakom i Petrom Bezinovićem. Komentirajući njihove izjave da će iduće godine doći do promjena u državnoj maturi ministar je poručio kako ne razmatra opciju ukidanja državne mature.

– Odluke o poboljšanju su dobrodošle, ali sve promjene će se donositi nakon javne rasprave. Državna matura je iskorijenila mogućnost korupcije i plavih kuverti koje su carovale na prijamnim ispitima – kazao je Jovanović za Hrvatski radio. Ponovio je da ni do kakvih promjena neće doći ni ove ni iduće godine te kako mu je žao što je javnost uznemirena takvim informacijama.

Jovanović ističe kako su izjave voditelja Nacionalne strategije za odgoj, obrazovanje i znanost i premijerova savjetnika za znanost Nevena Budaka te Petra Bezinovića, predsjednika Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, njihova osobna stajališta i promišljanja, a ne službeno stajalište Ministarstva znanosti.

Na izjave ministra Željka Jovanovića reagirao je za HTV i premijerov savjetnik i voditelj Nacionalne Strategije za obrazovanje i znanost naglasivši da ministar demantira priču o ukidanju državne mature, o čemu uopće nigdje nije bilo riječi.

– O ukidanju državne mature nije bilo razgovora. Ja sam iznio svoje mišljenje da bi na državnoj maturi neke stvari trebalo mijenjati. Profesor Bezinović je predsjednik Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, a ta je ustanova izravno zadužena za provođenje državne mature i ako oni misle da iduće godine mogu provesti neke promjene, onda je to nešto o čemu treba razgovarati – izjavio je Neven Budak za HRT.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist