Politika

Josipovića podržava 84 posto građana

Josipovića podržava 84 posto građana

Premijer Zoran Milanović godinu završava s podijeljenim mišljenjem kod građana.

CROBAROMETAR pokazuje da u ovom trenutku o njemu pozitivno mišljenje ima 46 posto građana, ali i 49 posto njih misli suprotno, donosi Dnevnik Nove TV.

Tomislav Karamarko godinu na čelu HDZ-a završava s 20 posto potpore kod građana, a njih 70 posto misli loše o šefu oporbe.
Zoran Milanović zvjezdani trenutak popularnosti imao je u siječnju, kada ga je podupiralo 73 posto građana, ali to se počinje topiti, u rujnu je pao na 44 posto potpore što je bio njegov najlošiji rejting.

Predsjednik Josipović godinu završava kako ju je i počeo s preko 80 posto potpore, točnije 84. Značajno je povećao popularnost u zadnjih mjesec dana. Zanimljivo, potpora mu je značajno porasla kod birača HDZ-a i njih 80 posto ima pozitivan dojam o Ivi Josipoviću. Uživa  93 posto SDP-ovaca i 92 posto Laburista.

Osim predsjednika koji je prvi drugi na listi popularnosti je Dragutin Lesar s potporom od 57 posto, potom Ivan Grubišić s potporom od 56 posto. Josip Leko novi predsjednik Sabor odmah je na četvrtom mjestu s potporom od 54 posto. Potom slijedi premijer Milanović, a iz njega je Ruža Tomašić s 38 posto potpore. Ivan Jakovčić uživa potporu 28 posto, a istu potporu ima i Silvano Hrelja. Vladimir Šišljagić uživa potporu 28 posto birača, a svaki peti Hrvat pozitivno misli o Tomislavu Karamarku. Radimir Čačić uživa potporu od 17 posto i zanimljivo, niti odlazak iz Vlade nije utjecalo kod birača. Misle o njemu isto što i prVELIKE STRANKE LOSE – LABURISTI PROFITIRALI 2012
SDP na vlasti i HDZ u oporbi kao velike stranke godinu završavaju blagim padom.

SDP na 26,6 posto potpore, a HDZ je na 19 posto. HDZ pak s 19 posto ima jedan od najlošijih rezultata godine a Tomislav Karamarko ima razlog za brigu jer godinu završava s istim rejtingom s koji je stranka imala u svibnju kad ju je preuzeo. Zapravo SDP na vlasti uz sve nepopularne poteze nije izgubio dramatično potporu, a HDZ koji još prolazi unutarstranačku rekonstrukciju je tamo gdje je i bio. Pa i jedan i drugi predsjednik mogu biti uvjetno zadovoljni.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist