Natrag
26.3.2019 11:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Josipović posmrtno odlikuje Miljenka Bratoša

5.12.2011 @ 13:34 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posmrtno će odlikovati Miljenka Bratoša

sekretara Sekretarijata za poslove obrane općine Dubrovnik i ključnu osobu za pripremu obrane Dubrovnika.

Ovo priznanje Josipović će dodijeliti ovog utorka, 6. prosinca na središnjoj svečanosti proslave dvadesete godišnjice obrane Dubrovnika. Osim Bratošu, hrvatski predsjednik će povelju Republike Hrvatske dodijeliti Gradu Dubrovniku i dubrovačkim braniteljima '91.

A središnja svečanost proslave dvadesete godišnjice obrane Dubrovnika, kojoj će dakle nazočiti hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović je svečano postrojavanje i smotra dubrovačkih branitelja iz '91. 6. prosinca u 11 sati ispred crkve Svetoga Vlaha.

Svečani mimohod dubrovačkih branitelja krenut će u 10 sati i 30 minuta s Brsalja, a u koloni koju će predvoditi vojni orkestar, vojnici počasnog voda, uz državnu, županijsku i gradsku zastavu, nosit će i ratne zastave dubrovačkih postrojbi. Očekuje se da će svečanosti nazočiti oko 800 branitelja iz '91., a prijavak vrhovnom zapovjedniku Ivu Josipoviću podnijet će general bojnik Nojko Marinović.
Predsjednik Josipović sa suradnicima obići će i Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja u palači Sponza.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana