Natrag
21.2.2019 15:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Još više kontaminiranog mlijeka

19.2.2013 @ 17:37 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

Hrvati još uvijek piju mlijeko puno aflatoksina, iako je prošlo čak dva tjedna od otkrića problema.

Unatoč poruci resorsnih ministarstava, analize 12 uzoraka robnih marki u trgovačkim lancima pokazale su kako u Hrvatskoj nije samo problem u nekim Dukatovim i Vindijinim proizvodima, već je kancerogenim mikotoksinom u količinama višim od dopuštenih 0,05 mikrograma po kilogramu kontaminirano je i trajno mlijeko Megglea s 2,8 posto m.m. s rokom uporabe do 3. kolovoza, Dukata s 3,8% m.m. do 15. svibnja, trgovačka robna marka Mercator iz Tuzle s 2,8% m.m. do 16. svibnja te robna marka Lidl Hrvatska 2,8% m.m. iz Kozarske Dubice do 30. lipnja, prenosi Večernji list.

Analizu je proveo laboratorij Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Sva navedena mlijeka se povlače iz prodaje, a na Dukatovom trajnom mlijeku ponovno će se provesti analiza, jer je predhodnom obuhvaćeno samo 16 litara.

Nema razloga za zabrinutost, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede, jer rizik nastaje tek dugotrajnim unošenjem u organizam.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana