Zanimljivosti

Još tri dana za prijavu iz natjecanja ACMT-a

Još tri dana za prijavu iz natjecanja ACMT-a

Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju (RIT/ACMT) osmu godinu zaredom poziva sve maturante da se prijave na natjecanje iz znanja engleskog jezika “Potraga za zvijezdom RIT/ACMT-a“.

– Maturanti, imate još samo tri dana za prijavu na natjecanje iz engleskog jezika. Iskoristite izvrsnu priliku, prijavite se! – poručuju iz ACMT-a.

Natjecatelji će se znanjem engleskog jezika boriti za  pet vrijednih stipendija, u iznosima od 2000 do 7000 eura. Prijave za natjecanje zaprimaju se do 4. travnja, a natjecanje će se održati u subotu, 6. travnja, s početkom u 9 sati, u prostorijama Američke visoke škole za menadžment i tehnologiju u Dubrovniku i Zagrebu.

Tko se i kako može prijaviti?
Na natjecanje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola, kao i kandidati koji su prijašnjih godina završili srednjoškolsko obrazovanje. Za prijavu je potrebno popuniti elektronski obrazac.

Koncept natjecanja
Cilj ovog natjecanja, koje je proteklih godina doživjelo velik uspjeh među učenicima, je popularizirati učenje engleskog jezika među srednjoškolcima. U sklopu natjecanja, održat će se test iz poznavanja engleske gramatike, vokabulara i čitanja s razumijevanjem, a u završnici, deset finalista imat će zadatak održati prezentaciju na unaprijed zadanu temu pred stručnim žirijem.

Najboljima će biti dodijeljeno pet stipendija
Pet kandidata koji ostvare najbolje rezultate, dobit će stipendije u iznosima od 2000 do 7000 eura. Stipendije su nepovratna novčana sredstva, iskoristiva za upis na Američku visoku školu za menadžment i tehnologiju u akademsku godinu 2013./2014. na stručne preddiplomske studije: Menadžment u turizmu hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik), Međunarodno poslovanje (Zagreb), Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb). Imena pobjednika bit će objavljena u četvrtak 11. travnja na službenoj web stranici visoke škole, gdje se može naći i više informacija o natjecanju.

-Prvi krug natjecanja nije bio težak, moglo bi se reći da je selekcijski. Drugi krug bio je odličan, zanimljiv i interaktivan. Trebali smo odabrati jednu od četiri unaprijed zadane teme. Na odabranu temu održala sam prezentaciju. Odluka da se prijavim na natjecanje promijenila mi je život! Dobila sam izvrsnu priliku studirati na engleskom jeziku u skladu s američkim programima i standardima obrazovanja. Zadovoljna sam kvalitetom studija i smatram da je to jedan od najboljih IT programa u Hrvatskoj.  Zato svima savjetujem da uvijek pokušate s onim što vam se ponekad čini nedostižnim. – istaknula je Gabriela Žanetić, dobitnica stipendije na natjecanju iz engleskog jezika 2011. godine.

Za više informacija i prijave možete se obratiti Odjelu za upise na telefon 01/643 9100 ili 020/433 000 ili pošaljite e-mail na prijave@acmt.hr. Također, ACMT možete pratiti i na njihovom Faccebook profilu.

 

Pročitajte još

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist

U SAMOSTANU U PRIDVORJU Preduskrsne radionice za djecu

Dulist