Natrag
21.2.2019 09:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

Još se ne zna broj zahtjeva za legalizaciju

1.7.2013 @ 15:56 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Jučer je istekao rok za predaju zahtjeva građana za legalizaciju bespravnih objekata.

Na  naš novinarski upit koliko je Grad Dubrovnik sveukupno zahtjeva zaprimio zaključno s nedjeljom 30. lipnja, odgovorili su:
 
 – U tijeku je zapisivanje svih zaprimljene predmeta, nakon čega će se moći utvrditi konačan broj primljenih zahtjeva. Navedena procedura će trajati nekoliko dana zbog velikog obima posla. Najprije se upisivaju predmeti s kompletnom dokumentacijom po redoslijedu zaprimanja, a u sljedećoj fazi se obrađuju zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom kako bi se građanima ostavilo dovoljno vremena da se propisani dokumentacija pribavi. Pritom se uvažava broj osoba ovlaštenih za izradu propisane dokumentacije, te obim i zahtjevnost koju iziskuje izrada iste.

Prema naputku Ministarstva od 27. lipnja 2013. godine primjereni  rok za dopunu takvih zahtjeva, odnosno dostavu kompletne dokumentacije, trebao bi iznositi najmanje 60 dana, a u slučaju ako stranka zatraži produženje toga roka iz opravdanih razloga da se njenom zahtjevu udovolji – zaključili su .

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana