Natrag
16.2.2019 23:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

JOŠ MJESEC DANA Čeka nas ”vinski šušur”

25.3.2014 @ 7:47 Dulist Grad

Podijelite:

Ostalo je točno mjesec dana do prvog regionalng festivala vina Dubrovnik FestiWine koji će se održati u Klarisi od 24. do 26- travnja ove godine.

Pripreme za Festival su u punom jeku, a prijave vinara stižu svakodnevno, tako da Festival trenutno broji 50 izlagača koji će se na Dubrovnik FestiWine-u predstaviti s više od 150 etiketa. To naravno nije konačan broj vinara koji će izlagati na Festivalu, budući da su prijave otvorene do 10. travnja.
Središnji dio festivala svakako je izložba vina s vinokušnjom, a u sklopu festivala održat će se još i natjecanje vina Dubrovnik FestiWine Trophy, vinske radionice pod nazivom It’s wine o’clock (Vrijeme je za vino), stručni skup pod nazivom „Vino u turizmu“ te Dubrovačka vinska setemana.

Osnovni cilj održavanja Festivala jest repozicioniranje lokalnih vina u našoj ukupnoj turističkoj ponudi te vraćanje vinu statusa koje zaslužuje. Želja je da Dubrovnik ponovo postane Grad prijatelj vina kao što je to stoljećima uspješno bio. Tako će se u dubrovačkim ugostiteljskim objektima u tjednu prije festivala, 22.-27. travnja,  održati ‘Dubrovačka vinska setemana’ koja ima za cilj proširiti vinsko raspoloženje po Gradu na način da zainteresirani ugostiteljski objekti u te dane organiziraju prigodnu ponudu jela i županijskih vina po povoljnim uvjetima. Ugostiteljski objekti koji budu sudjelovali u Dubrovačkoj vinskoj setemani imat će prepoznatljivu oznaku  ‘Wine friendly’.

Festival bi trebao stvoriti „vinski šušur“ te bi Grad, njegovi sugrađani i posjetitelji intenzivno živili i uživali vino. Cilj je da Dubrovnik kroz par godina postane prepoznatljiva vinska destinacija, za što je potrebno puno zajedničkog rada i truda svih subjekata uključenih u turizam kako bi se repozicionirali, a Dubrovnik FestiWine odličan katalizator jer može povezati izvrstan izvorni, već gotov proizvod kroz postojeću infrastrukturu sa postojećim posjetiteljima Dubrovnika.

Dubrovačko-neretvanska županija, županijska razvojna agencija DUNEA u suradnji sa agencijom Dubrovnik PartneR zaduženi su za realizaciju prvog regionalnog vinskog festival Dubrovnik FestiWine, a u sklopu prekograničnog projekta inetarktivnog razvitka vinarstva i turizma ”Mreža vinskog turizma – WiNe” (Wine Network Tourism) čije je središnje događanje upravo regionalni festival vina Dubrovnik FestiWine.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana