Kultura

JOŠ JEDNA USPJEŠNA VEČER DSO-a Nije se teško zaljubiti u čaroliju Monike Leskovar

Proslavljena hrvatska violončelistica Monika Leskovar sinoć je nastupila s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u atriju Kneževa dvora.

Koncertom je ravnao maestro Tomislav Fačini, a mnogobrojna publika Kneževa dvora imala je priliku uživati u djelima Luke Sokočevića, Josepha Haydna i Carla Philippa Emanuela Bacha. Ovaj koncert dio je ciklusa Stradun Classic.

Solisticu je publika tako čula u Bachovom Koncertu za violončelo, gudače i čembalo u a molu. Inače, čelistica Monika Leskovar 1995. postala je najmlađa pobjednica Međunarodnog natjecanja Čajkovski u Japanu. Ostvarila je uspješne suradnje s brojnim istaknutim glazbenicima (Valerij Gergijev, Itamar Golan, Tabe Zimmermann, Nikolai Znaider, Thomas Hengelbrock, Boris Berezovski, Krzysztof Penderecki, Sofia Gubaidulina, Jurij Bašmet, Julian Rachlin, Stefan Milenković, Mischa Maisky…) te s komornim ansamblima i orkestrima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U sezoni 2010./2011. djelovala je kao prva violončelistica Münchenske filharmonije, a od 2012. godine profesorica je na Konzervatoriju Talijanske Švicarske u Luganu, a od 2017. docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

U ostatku koncerta orkestar je izveo Sorkočevićevu Simfoniju br. 1 te Haydnovu Simfoniju br. 6 u D duru „Jutro“. Publika je najprije sjajnu solisticu, a potom i orkestar i maestra Fačinija nagradila dugim pljeskom i zauzvrat dobila glazbene dodatke!

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

SLAVIMO ZAJEDNO! 70. godina Ansambla Lado na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

70. DLJI Prošlogodišnja uspješnica ‘Pod balkonima’ ponovno na programu

Dulist

VIDEO/NA DOMINIKANCIMA Ibrica Jusić glazbom uljepšao ovu ljetnu noć

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija