Natrag
21.3.2019 13:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

JOŠ JEDNA USPJEŠNA VEČER DSO-a Nije se teško zaljubiti u čaroliju Monike Leskovar

15.9.2018 @ 15:18 Dulist Kultura
14;14

Podijelite:

Proslavljena hrvatska violončelistica Monika Leskovar sinoć je nastupila s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u atriju Kneževa dvora.

Koncertom je ravnao maestro Tomislav Fačini, a mnogobrojna publika Kneževa dvora imala je priliku uživati u djelima Luke Sokočevića, Josepha Haydna i Carla Philippa Emanuela Bacha. Ovaj koncert dio je ciklusa Stradun Classic.

Solisticu je publika tako čula u Bachovom Koncertu za violončelo, gudače i čembalo u a molu. Inače, čelistica Monika Leskovar 1995. postala je najmlađa pobjednica Međunarodnog natjecanja Čajkovski u Japanu. Ostvarila je uspješne suradnje s brojnim istaknutim glazbenicima (Valerij Gergijev, Itamar Golan, Tabe Zimmermann, Nikolai Znaider, Thomas Hengelbrock, Boris Berezovski, Krzysztof Penderecki, Sofia Gubaidulina, Jurij Bašmet, Julian Rachlin, Stefan Milenković, Mischa Maisky…) te s komornim ansamblima i orkestrima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U sezoni 2010./2011. djelovala je kao prva violončelistica Münchenske filharmonije, a od 2012. godine profesorica je na Konzervatoriju Talijanske Švicarske u Luganu, a od 2017. docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

U ostatku koncerta orkestar je izveo Sorkočevićevu Simfoniju br. 1 te Haydnovu Simfoniju br. 6 u D duru „Jutro“. Publika je najprije sjajnu solisticu, a potom i orkestar i maestra Fačinija nagradila dugim pljeskom i zauzvrat dobila glazbene dodatke!

Foto: Vedran Levi

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana