Kultura

JOŠ JEDAN USPJEŠAN LIDRANO Sudjelovalo više od 200 učenika

Pročelnica UO za društvene djelatnosti DNŽ Jelena Dadić otvorila je u Kazalištu Marina Držića županijsku smotru Lidrana 2020. Sudjelovalo je više od 200 učenika osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije koji su se predstavili svojim literarnim, novinarskim i scensko-dramskim stvaralaštvom.

”Kroz kvalifikacije kroz gradsku i općinsku razinu Lidrana sudjelovalo je više od tisuću mladih iz svih osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije. Vas nešto više od 200 će danas na ovoj predivnoj pozornici KMD pokazati svoje umijeće, te sam sigurna da Povjerenstva neće imati lak posao s obzirom na bogati program današnje smotre. Sigurna sam kako ćemo svi mi, uključujući i publiku koju čine vaši najbliži, a koji su vam došli pružiti podrušku, uživati u vašim izvedbama”, istaknula je pročelnica Dadić te nastavila:

”Lidrano je smotra kreativnosti, smotra koja omogućuje učenicima potpunu slobodu stvaralaštava, slobodu literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskoga izraza s tim da ne smijemo zaboraviti da je je jedan od ciljeva Lidrana njegovanje našeg lijepog hrvatskog jezika.

Treba naglasiti da su nastupi koje ćemo danas ovdje vidjeti i u njima uživati rezultat kontinuiranog rada voditelja i mentora s učenikom ili skupinom tijekom cijele školske godine.

Stoga svim učenicima i mentorima želim čestitati na dosadašnjem radu i uspjesima, te svima želim puno sreće na današnjoj smotri, a iskoristi ću ovu priliku i čestitati onima koji će danas biti najbolji i koji će predstavljati, sigurna sam vrlo uspješno, Dubrovačko-neretvansku županiju na Državnoj smotri Lidrana”, rekla je pročelnica Dadić.

U nastavku pogledajte rezultate ovogodišnjeg LiDraNa:

REZULTATI ŽUPANIJSKE SMOTRE LIDRANO 2020

Pročitajte još

KULTNA PREDSTAVA Pogledajte ‘Suton’ online!

Dulist

#OSTANIDOMA Josipina snažna poruka pretočena u slikarsko platno

Mia Njavro Banić

IGRE U DOBA KORONE Situacija nije bajna, program će biti izmijenjen. Koliko, još ne znamo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija