Kultura

JOŠ JEDAN USPJEŠAN LIDRANO Sudjelovalo više od 200 učenika

JOŠ JEDAN USPJEŠAN LIDRANO Sudjelovalo više od 200 učenika

Pročelnica UO za društvene djelatnosti DNŽ Jelena Dadić otvorila je u Kazalištu Marina Držića županijsku smotru Lidrana 2020. Sudjelovalo je više od 200 učenika osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije koji su se predstavili svojim literarnim, novinarskim i scensko-dramskim stvaralaštvom.

”Kroz kvalifikacije kroz gradsku i općinsku razinu Lidrana sudjelovalo je više od tisuću mladih iz svih osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije. Vas nešto više od 200 će danas na ovoj predivnoj pozornici KMD pokazati svoje umijeće, te sam sigurna da Povjerenstva neće imati lak posao s obzirom na bogati program današnje smotre. Sigurna sam kako ćemo svi mi, uključujući i publiku koju čine vaši najbliži, a koji su vam došli pružiti podrušku, uživati u vašim izvedbama”, istaknula je pročelnica Dadić te nastavila:

”Lidrano je smotra kreativnosti, smotra koja omogućuje učenicima potpunu slobodu stvaralaštava, slobodu literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskoga izraza s tim da ne smijemo zaboraviti da je je jedan od ciljeva Lidrana njegovanje našeg lijepog hrvatskog jezika.

Treba naglasiti da su nastupi koje ćemo danas ovdje vidjeti i u njima uživati rezultat kontinuiranog rada voditelja i mentora s učenikom ili skupinom tijekom cijele školske godine.

Stoga svim učenicima i mentorima želim čestitati na dosadašnjem radu i uspjesima, te svima želim puno sreće na današnjoj smotri, a iskoristi ću ovu priliku i čestitati onima koji će danas biti najbolji i koji će predstavljati, sigurna sam vrlo uspješno, Dubrovačko-neretvansku županiju na Državnoj smotri Lidrana”, rekla je pročelnica Dadić.

U nastavku pogledajte rezultate ovogodišnjeg LiDraNa:

REZULTATI ŽUPANIJSKE SMOTRE LIDRANO 2020

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist