Natrag
18.4.2019 20:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Još je jednom utvrđeno – nemamo adekvatno riješene prometnice!

4.4.2017 @ 18:41 Dulist Županija
3;3

Podijelite:

Prometni problemi Dubrovačko-neretvanske županije, podebno cestovna veza Zračna luka – Dubrovnik , tema su sastanka kojega je župan Nikola Dobroslavić održao s državnim tajnikom za infrastrukturu Tomislavom Mihotićem i predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem.

Na sastanku je zaključeno da Dubrovačko-neretvanska županija nema adekvatno riješene prometnice, ni Zračna luka Dubrovnik – grad Dubrovnik ni Osojnik – Ploče, a niti Pelješku cestu. Dogovoreno je da će najveći prioritet biti Zračna luka Dubrovnik – grad Dubrovnik te da će ubrzati procedure i doći do rješenja u skladu s prostornim planovima i jedinicama lokalne samouprave gdje se to treba ostvariti.

Župan Dobroslavić zahvalio se Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskim cestama na dobro obavljenim pripremama projekta Pelješki most s prisutnim cestama i obilaznicom Stona, kao i za financiranje križanja Cavtat te popravku državne ceste D8. Također, razgovaralo se i o autocesti Osojnik – Ploče, međutim to nije u nadležnosti Hrvatskih cesta već će se rješavati s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture.

Na sastanku su prisustvovali i povjerenica Vlade za Grad Dubrovnik Nada Medović te načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana