Aktualno

“Još čekamo odobrenje HABOR-a”

"Još čekamo odobrenje HABOR-a"

Direktor Sanitata Niko Kapetani na optužbe nekolicine prodavača koji ne žele preseliti na placu iz Gruža u Lapad,  odgovara kako je placa preseljena zajedničkom odlukom Grada i Sanitata zbog radova na obližnjoj prometnici te zbog pripremnih radova na obnovi ribarnice. 

Radovi još uvijek nisu počeli jer Sanitat čeka odobrenje od HABOR-a.

– Radovi na obnovi Ribarnice samo što nisu počeli. Naime, čekamo još odobrenje sredstava od HABOR-a. Kad se sredstva odobre, radovi kreću isti dan. Očekujemo da će odobrenje stići ovaj tjedan. Inzistiranje pojedinaca da stoje u tuđoj kući koja je iseljena, nekako je nelogično. Zatvorili  smo sanitarni čvor i ljudi nemaju osnovne uvjete za rad, i začuđuje me takvo ponašanje. Oni su bili kod mene, iznijeli svoje argumente, koji djelomično stoje, ali stoje i naši, a odluke donosimo u dogovoru s većinskim vlasnikom. Mi smo osposobili tržnicu u Lapadu na zadovoljstvo većine prodavača i kupaca. A Zelena tržnica u Gružu bit će vraćena istog trenutka kada  Grad Dubrovnik završi radove na obližnjoj prometnici – rekao nam je direktor Kapetanić. On dodaje kako nema šumova u komunikaciji između njega i gradonačelnika Andra Vlahušića.

–  Istina je da je gradonačelnik Vlahušić meni osobno, na kolegiju i to pred novinarima, dao nalog za preseljenje Zelene tržnice iz Gruža u Lapad. Na moje pitanje koliko će to trajati, gradonačelnik je rekao oko 2 mjeseca. Stoga ponavljam, čim Grad završi radove, mi Zelenu tržnicu vraćamo u Gruž. Buka i prašina će prestati i nema razloga da se tržnica ne vrati. Ne znam je li im on rekao da ne moraju ići. Ja ću postupiti po tome ako mi gradonačelnik to potvrdi, ali on to još nije učinio – naglasio je Kapetanić. Napomenuo je kako se placa u potpunosti ograđuje kako bi se objekt zaštitio od mogućih devastacija, dok samom izvođaču radova treba veći prostor.
 
-Tamo će ulaziti kamioni, okretat se, dovoziti šut. Pa nije to dječja igra, tamo će biti veliko gradilište, a sve se kompletno ruši- naglasio je Kapetanić. Što se pak tiče uvjeta na placi u Lapadu rekao je kako su tamo osigurani svi uvjeti za nužni smješta.
 – Ima gužve petkom i subotom, ali ima dovoljno mjesta. To je tamo nužni smještaj, osposobljen kao zamjena za Gruž na kraće vrijeme. Mjesta ima, možda ne na onakav način na kakav su naučili u Gružu, jer je tržnica manja. U Lapadu smo uložili veliki novac, izmijenili krov, napravili skladište, proširena je rampa, riješili smo oborinsku odvodnju i kanalizaciju, stavljena je nova podloga.  Omogućili smo i pristojne uvjete za prodaju ribe. Svima je to u interesu jer će uz suvremenu ribarnicu živnuti i prodaja zelenoga- zaključio je Kapetanić. 
 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist