Sport

JOKOVIĆ O PRO RECCU „Ubojito su nepredvidljivi, ali možemo do bodova“

JOKOVIĆ O PRO RECCU „Ubojito su nepredvidljivi, ali možemo do bodova“

Trudit ćemo se da ovaj dio sezone završimo na što bolji način, jer ovo je zadnja utakmica uoči EP-a u Beogradu. Nadam se da će nam igra ostati na istoj razini i da možemo konkurirati Reccu u njihovom bazenu – kazao je Jugov strateg Vjekoslav Kobešćak ususret derbiju 4. kola LEN Lige prvaka između Juga CO i PRO Recca, koja se iduće subote od 20.45 sati u talijanskom Soriju.

– Iza nas je lijepo razdoblje, rezultatski vrlo uspješno. Dosad su svi planovi ispunjeni i to nas čini zadovoljnima. Imamo i lijepi niz utakmica: Szolnok pa Primorje, a sad Recco na sve to dolazi kao završni ispit – izjavio je Kobešćak. Dodao je kako je u pripremi za Recco uzeta u obzir činjenica kako europski prvak u prvenstvu Italije ima ograničenje broja stranaca.

– U ligi igraju bez nekoliko vrlo bitnih stranaca: Prlainovića, Filipovića, Pijetlovića. U momčadi imaju velik broj kvalitetnih igrača i dosta rotiraju od utakmice do utakmice. Osim OSC-a u Budimpešti, za njih su sve utakmice bile lagane. Rutinski su slavili, s vrlo visokom razlikom. Taktički se možda ne može puno toga vidjeti, ali se vidi puno individualnih stvari. Već dugi niz godina su najjača momčad po imenima u svijetu i nemaju slabih mjesta. Da bi se s njima igralo cijela naša momčad mora biti na vrlo visokoj razini, višoj nego protiv Primorja i Szolnoka – analizirao je protivnika Kobešćak te zaključio:

– Naša obrana je dosad bila jako dobra i ukoliko bi protiv Recca to ponovili, a potom imali tranziciju, koja protiv Primorja nije bila moguća jer smo 70 posto utakmice bili s igračem manje, onda bi s se tim mogli boriti s Reccom. Ali, da ih držiš tri i pol četvrtine, imaju individualnu kvalitetu prelomiti utakmicu u dvije minute. Ne smiju nam se dogoditi ‘rupe’ kao protiv Szolnoka u Gružu. Protiv Recca se onda više ne možeš vratiti.

– Recco je momčad koja zadnjih nekoliko godina u svojim redovima ima vrhunske pojedince, reprezentativce. Osvojili su sve moguće trofeje i s istim amibicijama ulaze i u ovu godinu, a puno su jači nego lani, kad su osvojili Ligu prvaka – suglasni su Jugovi prvotimci Marko Joković i Felipe Perrone. Obojica su u karijeri nastupali u kapici talijanskog velikana i iz te igračke faze nose samo dobre uspomene.

– U Reccu sam igrao samo europske utakmice, a i ove sezone imaju tri igrača u takvom statusu. Utakmice poput ove rijetkih su prilika za pokazati svoju kvalitetu. Imam sjajna sjećanja, jer smo u mojoj drugoj sezoni osvojili moj prvi trofej Lige prvaka – izjavio je Perrone.

– O Reccu kao klubu govorim samo u imperativima. Vrhunski je organiziran klub, a ambijent koji se stvara oko kluba je na lijepoj i visokoj razini. Tamo sam se lijepo osjećao dvije godine – potvrdio je Joković, kazavši kako posebno cijeni hrvatskog reprezentativca, Cavtaćanina Sandra Sukna.

– S njim igram cijeli život, jako dobro ga znam i cimeri smo u reprezentaciji, kao što smo bili i u Jugu. On je posebna karika Recca – kazao je Joković.

– Ako naša obrana bude na razini kao dosad, mislim da možemo parirati Reccu u njihovom bazenu. Moramo se držati dogovora, jer svako iskakanje iz dogovorene taktike nemilosrdno kažnjavaju. Ubojito su nepredvidljivi, moramo biti fokusirani – ponudio je ‘ključ za bravu’ europskog prvaka Joković.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist