Natrag
19.2.2019 14:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jeste li prijavili porez za 2012.?

28.2.2013 @ 11:28 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Tko god je čekao zadnji dan za godišnju prijavu poreza na dohodak za prošlu godinu ima za to još malo vremena.

Budući da u Hrvatskoj mnogi to rade u zadnji tren, Porezna uprava, odnosno njene ispostave diljem zemlje radit će ovog četvrtka do 19 sati. A prijave poštom možete poslati sve do ponoći. Prema pisanju Jutarnjeg lista, do sada su zapimljene 485.272 godišnje prijave poreza na dohodak za 2012. godinu, a očekuje se da bi istih moglo biti i preko 820 tisuća.

Porezne prijave nisu svi dužni predati, no nekima se zbog ostvarenja prava na povrat poreza itekako isplati. Godišnje prijave poreza na dohodak moraju predati svi oni koji su tijekom prošle godine ostvarili dohodak od nesamostalnog rada kod dva ili više poslodavaca istodobno, oni koji ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti te oni od kojih je Porezna uprava zatražila da naknadno plate porez na dohodak, oni koji su primili dohodak, a na taj dohodak nije obračunat, obustavljen i uplaćen predujam poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak, članovi posade broda u međunarodnoj plovidbi te radnici koje je domaći poslodavac izaslao na rad u inozemstvo, ako im u Hrvatskoj nije plaćen predujam poreza na dohodak.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana