Natrag
17.2.2019 21:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Jeste li ikada bili na Lokrumu”

25.2.2013 @ 7:41 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Dubrovnik Regija zatražila je javno očitovanje od gradonačelnika Andra Vlahušića po pitanju ukidanja vatrogasne postrojbe na Lokrumu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Gospodine gradonačelniče Vlahušić,
Pošto su vas u namjeri krmačenja Lokruma demantirali i struka, i zakonski propisi, i javnost, tražimo da se javno očitujete po slijedećem:

1. Stručne službe tvrde da je vaš plan ukidanja ove postrojbe neprovediv. Ako to kaže struka, tko će to onda provesti i na temelju kojih propisa?
2. Ukidanje postrojbe i prelazak u neku drugu formaciju tražilo bi u postupku najprije otpuštanje svih sadašnjih članova. Odgovorite: čime im jamčite, posebno obzirom na izjavu KRILANOVIĆA NAPIŠITE TOČNO ŠTO JE, da DVD (?) ne može zapošljavati nove ljude, da će i dalje biti zaposleni ?
3. Je li vam je poznato da je u postrojbi i dobar broj dragovoljaca i veterana Domovinskog rata?
4. Jesu li vam poznati radni rezultati postrojbe vidljivi golim okom, izvan opsega 'opisa radnog mjesta'?
5.Jeste li ikada bili na Lokrumu?

6. Ako jeste, navedite kada, i javno opišite što ste tamo vidjeli.
7. Ako jeste, molimo kažite jeste li  zaključili da  se otok i podmorje čiste sami od sebe, da se vegetacija sama oblikuje, čisti i preživljava, bez obzira na opis radnog mjesta 'vatrogasaca'?
8. Tražimo da jasno obznanite svoj tradicionalno vizionarski plan daljnjeg 'razvoja' Lokruma pod upravom vaših planiranih nadzornika, sa točnim opisom njihovog rada, dužnosti i prava, pri čemu molimo da vaš plan ne sadržava povezivanje Lokruma i Porporele mostom ili nekim povijesnim lukom od pleksiglasa. Molimo da se zadržite na sadržajima i načinu održavanja i funkcioniranja samog Lokruma, te po mogućnosti navedete firme koje bi po vama trebale preuzeti ovo za vas svakako veliko blago.
10. Kako je Lokrum još uvijek javno, a još uvijek nije i vaše privatno dobro, to tražimo da se po ovome očitujete odmah. U interesu vlasnika, tj. građana Republike Hrvatske – ističe u svom priopćenju Dubrovnik Regija.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana