Politika

“Jeste li ikada bili na Lokrumu”

"Jeste li ikada bili na Lokrumu"

Dubrovnik Regija zatražila je javno očitovanje od gradonačelnika Andra Vlahušića po pitanju ukidanja vatrogasne postrojbe na Lokrumu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Gospodine gradonačelniče Vlahušić,
Pošto su vas u namjeri krmačenja Lokruma demantirali i struka, i zakonski propisi, i javnost, tražimo da se javno očitujete po slijedećem:

1. Stručne službe tvrde da je vaš plan ukidanja ove postrojbe neprovediv. Ako to kaže struka, tko će to onda provesti i na temelju kojih propisa?
2. Ukidanje postrojbe i prelazak u neku drugu formaciju tražilo bi u postupku najprije otpuštanje svih sadašnjih članova. Odgovorite: čime im jamčite, posebno obzirom na izjavu KRILANOVIĆA NAPIŠITE TOČNO ŠTO JE, da DVD (?) ne može zapošljavati nove ljude, da će i dalje biti zaposleni ?
3. Je li vam je poznato da je u postrojbi i dobar broj dragovoljaca i veterana Domovinskog rata?
4. Jesu li vam poznati radni rezultati postrojbe vidljivi golim okom, izvan opsega 'opisa radnog mjesta'?
5.Jeste li ikada bili na Lokrumu?

6. Ako jeste, navedite kada, i javno opišite što ste tamo vidjeli.
7. Ako jeste, molimo kažite jeste li  zaključili da  se otok i podmorje čiste sami od sebe, da se vegetacija sama oblikuje, čisti i preživljava, bez obzira na opis radnog mjesta 'vatrogasaca'?
8. Tražimo da jasno obznanite svoj tradicionalno vizionarski plan daljnjeg 'razvoja' Lokruma pod upravom vaših planiranih nadzornika, sa točnim opisom njihovog rada, dužnosti i prava, pri čemu molimo da vaš plan ne sadržava povezivanje Lokruma i Porporele mostom ili nekim povijesnim lukom od pleksiglasa. Molimo da se zadržite na sadržajima i načinu održavanja i funkcioniranja samog Lokruma, te po mogućnosti navedete firme koje bi po vama trebale preuzeti ovo za vas svakako veliko blago.
10. Kako je Lokrum još uvijek javno, a još uvijek nije i vaše privatno dobro, to tražimo da se po ovome očitujete odmah. U interesu vlasnika, tj. građana Republike Hrvatske – ističe u svom priopćenju Dubrovnik Regija.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist