Natrag
18.2.2019 07:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Jesmo li mi građani drugog reda?”

24.4.2013 @ 13:16 Mia Njavro Aktualno
4;4

Podijelite:

Stanovnici Zagrebačke ulice okupili su se kako bi zajedničkim snagama iskomentirali i pokrenuli priču o proširenju nogostupa u Zagrebačkoj ulici od Javne garaže sve do Kapelice.

Mišljenja stanovnika ovog dijela grada razlikuju se oko mogućeg razloga gradnje, no svi su složni u jednome – gradonačelnik ovo nije trebao napraviti. Ogorčeni građani prije okupljanja na Kapelici, poslali su i pismo gradonačelniku u kojem ga javno mole da ne ukida parking u ovoj ulici, s pitanjem "Hoćemo li uskoro raditi za parking?".

Pozadina svega ovoga je to što se želi spustiti cijena nekretnina oko ceste. Tako im pada vrijednost, čak i do 30 posto, jer one više nemaju parkinga! Danas vam je parking sve, kao 'suho zlato', a kad ga je on dignuo, mogo je jednostavno reći ljudima – rušim vam cijene neretnine – ističe nam gospar Tonči Trbuhović, stanovnik Kapelice.

Otimačina zbog parkinga

Gospođa Marija Guvo, osamdesetogodišnja umirovljenica s Kapelice, ovdje živi cijeli život. Mnogi će je prepoznati i kao nekadašnju učiteljicu englesko jezika u Gimnaziji Dubrovnik. Buku i radove, može se reći, stoički podnosi, jer je ovu priču ona već i čula i doživjela. Naime, njoj su zemljište otimali već dva puta.
-Kada su mi prvi put digli zemljište, mojoj obitelji, bio je Drugi svjetski rat. Digli su mi đardin kad se pravio put. Put se gradio za vrijeme rata. A drugi put su na naša vrata pokucali 1978. godine, te mi digli i drugi dio đardina, rekli su – za parking. I eto, sad ispod moga prozora stoji auto, te ako je malo veći auto u pitanju, mogu i vidjeti mene u kući. Naravno, nikad mi ništa nisu platili. Sad kad parking dignu, možda bude bolje. Ali sumnjam – ističe gospođa Marija.

Više o mišljenjima stanovnika Kapelice pročitajte u našem tiskanom izdanju koje je trenutno u prodaji.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana