Natrag
19.4.2019 08:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Jesenji glazbeni moskar završava opernom večeri s Widjajom i sopranisticom Alketom Ҫelom

7.10.2016 @ 15:19 Dulist Kultura

Podijelite:

Posljednji koncert Jesenjeg glazbenog moskara, festivala koji se odvija u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra od 30. rujna, održat će se večeras, 7. listopada u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.
Orkestrom će ravnati dugo priželjkivani i dragi gost dubrovačke publike, maestro Noorman Widjaja, indonezijski dirigent svjetskog glasa koji je svoje obrazovanje i karijeru gradio u Njemačkoj. Widjaja je ravnao najpoznatijim orkestrima u Berlinu, Dresdenu i Moskvi te je surađivao s nizom istaknutih glazbenika kao što su Hiroyuki Iwaki, Andrei Pisarev, Anastasia Chebotareva i brojni drugi.
Kao solistica će, po prvi puta s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, nastupiti Alketa Ҫela, albanska sopranistica s francuskom adresom. Među njezinim brojnim nagradama i priznanjima valja istaći pobjedu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Toti Dal Monte”, nagradu “Glas koji obećava” na pjevačkom natjecanju Giacomo Lauri Volpi, prvu nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju u Mâconu, te prvu nagradu i nagradu publike na Gaskonjskom međunarodnom natjecanju. Nakon Albanije i Italije, karijeru nastavlja u Francuskoj, ali i u brojnim drugim europskim opernim kućama. Zahvaljujući eklektičnoj muzikalnosti i osebujnom glasu, u stanju je izvoditi širok spektar uloga: od Gluckovih do Verdijevih, od albanskih melodija do francuskih skladbi iz pera Ravela, Duparca, D’Indyja, Gounoda… ali i onih iz Puccinijevih, Meyerbeerovih i Straussovih opera.
Na večerašnjem programu su uvertire iz opera kao što su Ruslan i Ludmila M. Glinke, Jutro, podne i večer u Beču F. von Suppe, Ciganski barun J. Straussa, Seviljski brijač G. Rossinija te arije iz poznatih opera. Neke od njih su arija „Tu, che le vanita“ iz opere Don Carlos G. Verdija, arija „Sola, perduta, abbandonata“ iz opere Manon G. Puccinija, zatim arija „Ritorna vincitor“ iz Verdijeve Aide, arija “Vissi d’Arte“ iz Puccinijeve Tosce, arija „Ė strano… Ah! Fors’e lui… Sempre libera!“ iz opere La Traviata G. Verdija i druge.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana