Kultura

JESENJI GLAZBENI MOSKAR Sutra DSO i Gadjo Manouche

JESENJI GLAZBENI MOSKAR Sutra DSO i Gadjo Manouche
Festival jesenji glazbeni moskar - koncert DSO - Gypsy Jazz - Gadjo Manouche; Tomislav Facini; Ivana Kujundzic i Maja Grgic Dubrovnik, 29.09.2015.

Jesenji glazbeni moskar, festival koji se održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra drugu godinu za redom, započinje u petak 30. rujna koncertom u Kneževom dvoru.

Dubrovački simfonijski orkestar i band Gadjo Manouche otvorit će festival gypsy jazz koncertom kojim će ravnati maestro Alan Bjelinski. Početak koncerta je u 21 sat.

Gadjo Manouche band je koji posljednjih nekoliko godina zabavlja brojne prolaznike dubrovačkih ulica svojim zanimljivim glazbenim izričajem nadahnutim ponajviše velikim Djangom Reinhardtom, začetnikom Gypsy jazz stila i Stephanom Grapellijem. Redovno nastupaju i u raznim klubovima, koncertnim dvoranama diljem Hrvatske i šire i na raznim festivalima. Na koncertu otvaranja Jesenjeg glazbenog moskara pridružit će im se dvije vokalistice s kojima često nastupaju: Katja Friganović Glavan i Dubrovkinja Maja Grgić.

Aranžmane poznatih djela poput ‘I can’t give you anything but love’, ‘Blue drag’, ‘Sweet Georgia Brown’, ‘La Foule’, ‘The Continental’, ‘Vendredi 13’ i druga, za orkestar je priredio trubač Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Butigan, koji je zapravo i zaslužan za jedinstveni doživljaj kojeg ovaj koncert donosi.

Čitavim koncertom će ravnati dirigent Alan Bjelinski s kojim je Dubrovački simfonijski orkestar dosad mnogo puta iznimno uspješno surađivao unazad preko dvadeset godina. Ovaj program, u kakvom je dubrovačka publika rjeđe imala priliku vidjeti DSO, ono po čemu mediji i šira javnost poznaju maestra Bjelinskog.

Naime, upravo je on taj koji spaja različite forme te je jedan od rijetkih dirigenata čiji opus uključuje raznovrsne stilove, pa je tako surađivao s najistaknutijim imenima hrvatske operne scene, ali i dirigirao brojnim festivalima i događanjima te surađivao s mnogim imenima domaće i strane klasične scene.

Cijene ulaznica za su od 100 do 300 kuna, a i za ovaj festival vrijede povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike (20 kn), korisnike Libertasovog pokaza (10 kn), studente s kulturnom iskaznicom (besplatan prolaz) kao i popust od 30% za sve ostale građane. Povlaštene ulaznice moguće je kupiti isključivo u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica-Revelin), a ostale karte i u gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži i u agenciji Perla Adriatica na Pločama. Ulaznice se također mogu kupiti sat vremena prije početka koncerta pred Dvorom. Za dodatne informacije zvati na 099 2211 585.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist